снимка: БулфотоБавното каране е вредно? Оказва се, че това е

...
снимка: БулфотоБавното каране е вредно? Оказва се, че това е
Коментари Харесай

Двигателят се изхабява неусетно, когато караме колата си прекалено бавно

снимка: Булфото

Бавното каране е нездравословно? Оказва се, че това е самият факт.

Трафикът в градовете, където ежедневно се употребяват огромна част от колите, не разрешава бързо напредване. И ограничаването на скоростта дружно с желанието на множеството водачи да спестят гориво в допълнение утежнява обстановката.  В този случай моторът се изхабява , защото не може да доближи високи обороти, пише automedia.investor.bg.

На ниски обороти се усилва температурата на мотора. При нередовност в системата за изстудяване това води до прегряване и надлежно да безценен ремонт. В тези случаи се деформира главата на блока на цилиндрите, в буталата може да влезе антифриз, а в системата за изстудяване да попадне масло.  Последствията от сходно разбъркване са кошмарни  - постоянно моторът блокира.При моторите с дребен размер, само че с високи индикатори на мощ и въртящ миг, при придвижване на дребни обороти се стига до експлозия, което водачът може и да не усети, защото е доста къса. Тя обаче е задоволителна, с цел да натовари доста главните елементи на задвижващия елемент. От постоянно излагане на сходно влияние  страдат коляновият механизъм и главата на блока на цилиндрите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР