Снимка БулфотоБългарският футболен съюз (БФС) е похарчил един милион лева

...
Снимка БулфотоБългарският футболен съюз (БФС) е похарчил един милион лева
Коментари Харесай

Разследване на бТВ разкрива как БФС харчи държавни пари за детски екипи

Снимка Булфото

Българският футболен съюз (БФС) е похарчил един милион лв. за близо 34 хиляди екипа по стратегия за развиване на детско-юношеския футбол, финансирана от Министерството на младежта и спорта (ММС). Разследване на бТВ показва обаче, че договорите за доставка на екипировка са подписвани с компании, благосъстоятелност на афганистански жители на по-високи цени от пазарните. Една от компаниите даже е със седалище в район в Афганистан, където от десетилетия има неспиращи безредици.

Футболният съюз е сключил контракт с сдружението „ Белал Сохайб “, което е записано в град Мазар-и-Шариф в Афганистан. Сделката е била на стойност 335 хиляди лв..

В идващите две години футболният съюз подписва идентични контракти с компании, които още веднъж са представлявани от афганистански жители, единствено че с компания „ Космос Кидс 2013 ООД “, която е записана в София. Управителят на сдружението – Мария Хакимзада, чийто подписи стоят под двата контракта, обаче отхвърля да е сключвала сходни покупко-продажби.

Пред бТВ зам.-изпълнителният шеф на БФС Антон Попов разяснява, че компаниите са били избирани, откакто са изпращани „ писма-покани “, а договорите са сключвани с такива сдружения, защото по-големите производители не са проявявали интерес. Той отхвърля да е имало каквито и да е злоупотреби при реализирането на програмата, за която се харчат обществени средства.

В следствието си бТВ демонстрира, че броя на екипите, дава отговор на 1/5 от общия брой на момчетата сред 10 и 14 години в България. Екипът на малкия екран пита притежател на футболен клуб дали е получавал такава екипировка за децата. Той дава отговор, че не е получавал екипировка и че не е чувал това да се е случвало в други клубове.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` р
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР