Снимка: БулфотоБългарските евродепутати трябва да работят за насърчаване на колективно

...
Снимка: БулфотоБългарските евродепутати трябва да работят за насърчаване на колективно
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Радикалният популизъм е най-голямата заплаха, която може да разруши европейския проект

Снимка: Булфото

Българските евродепутати би трябвало да работят за поощряване на групово договаряне и за конвергенция на заплатите. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров на среща с претендентите за евродепутати от ГЕРБ, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Заради всичките гейт-ове, сякаш остава на назад във времето главният проблем, който тревожи българските жители - казусът за радикалния популизъм и крайния шовинизъм. Това нас мощно ни занимава, тъй като съгласно нас това е най-голямата опасност, която може да унищожи европейския проект``, уточни Димитров.

Той уточни, че в манифеста на КНСБ, който беше признат преди месец, се показва, че във всяка една страна членка на Европейски Съюз би трябвало да бъде обезпечена демокрацията.

,,А радикалният популизъм заплашва демократичните полезности. И молим всички политици да схванат това – свободата на словото, свободните медии, свободата да избираш върви дружно с правото да се сдружаваш. Това съгласно нас в България не е обезпечено в нужната степен``, сподели още ръководителят на КНСБ.

Димитров уточни, че синдикатите ще упорстват българските евродепутати да упорстват в Екологичен потенциал правото на сдружаване и груповото договаряне. По думите му евродепутатите би трябвало да предизвикват приемането на Европейска Рамкова инструкция за поощряване на груповото трудово договаряне.

,,България сега има към 30% групово договаряне, явно този % е много невисок. Искаме през идващите пет години да доближи 60% във всички страни членки``, показа Димитров. Той уточни, че приходите порастват, само че не съразмерно, което задълбочава неравенството в България.

,,Ще настояваме и за рамкова инструкция, която да отразява минималните заплати в Европейски Съюз, с цел да се понижи общественият дъмпинг``, съобщи Димитров.

Като значими борби, които българските евродепутати би трябвало да се водят на европейско равнище, ръководителят на КНСБ уточни дигитализацията и дигиталните умения и познания на работещите българи и енергийната самостоятелност на България.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 39 секунди) Рейтинг: 34004 | Одобрение: -35906 Цялата платформа на комунягите е популизъм! Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР