Снимка БулфотоБългарската агенция по безопасност на храните и Асоциация Активни

...
Снимка БулфотоБългарската агенция по безопасност на храните и Асоциация Активни
Коментари Харесай

Мащабни проверки за качеството на сиренето в търговската мрежа

Снимка Булфото

Българската организация по сигурност на храните и Асоциация „ Активни консуматори “ стартираха огромни инспекции за качеството на сиренето в комерсиалната мрежа, заяви бТВ.

Главният специалист в Дирекция „ Контрол на храните “ доктор Райна Иванова изясни, че взимат проби за съществуване на немлечни мазнини в млечните артикули, а също по този начин и изследват дали продуктите подхождат на посочените данни в документите на производителите.

Първото тествано място от инспекторите беше „ Женския пазар “ в столицата. В профилиран магазин за млечни артикули продавачката се опита да избегне инспекцията, като съобщи, че обектът не работи и заключи вратата. Това не оказа помощ да се избегне откриването на нарушавания в магазина, съобщи бТВ.

„ При физическата инспекция установихме, че има имитиращи артикули, които не са авансово опаковани. Съгласно условията на законодателството, имитиращите артикули би трябвало да бъдат пакетирани от производителя “, съобщи доктор Иванова и увери, че ще бъдат подхванати ограничения, по отношение на производителите и компанията продавач.

Глобата за производителя може да доближи до 6 000 лева Сергей Иванов от „ Активни консуматори “ съобщи, че в обекта има още нарушавания, както и че е взел натривка за хигиената в обекта, която съгласно него, не е на нужното равнище.

„ Има още проблеми в този дребен обект. Те продават сирена и имитиращи артикули на едно място, което също не би трябвало да бъде. Скандалното е, че мястото не е хладилна витрина, а просто едно стъкло и едни пластмасови тави, цялостни с нещо, миришещо неприятно “, сподели той и добави, че в павилиона се продава и сирене, което не подхожда на залепеният етикет на кутията.

Резултатът от пробите ще бъде подготвен до края на седмицата или най-късно при започване на другата като не е изключено, в случай че нарушаването не е за първи път, обектът да бъде затворен.

От „ Активни консуматори “ посъветваха хората да не се заблуждават, че могат да купят същинско сирене на цена под 8 лева

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР