Снимка БулфотоБългарската агенция по безопасност на храните (БАБХ) провери 2462

...
Снимка БулфотоБългарската агенция по безопасност на храните (БАБХ) провери 2462
Коментари Харесай

Инспектори на БАБХ издадоха 20 акта на обекти за детско и ученическо хранене

Снимка Булфото

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ревизира 2462 кухненски блокове към детски градини и учебни заведения, училищен бюфети и столове, оповестиха от организацията. Проверките са били осъществени в интервала 24 септември - 11 октомври 2019 година на територията на цялата страна, заяви Нова тв.

Инспекторите на организацията са издали 20 акта за административно нарушаване и 191 наставления. Възбранени и ориентирани за заличаване са 13,305 кг бисквити, солети и халва с вложени палмови и кокосови мазнини, 13,660 кг кашкавал, 4 кг брашно, 6,544 кг кренвирши, които не са създадени по Утвърден стандарт. 49,77 л безалкохолни питиета и 2,310 л айрян със сол също ще бъдат унищожени, защото не са позволени за предложение в детски градини и учебни заведения.

В същия интервал са осъществени и 18 инспекции по сигнали на родители и консуматори в учебни столове и лавки, обекти вид " кухни майки " в градовете Бургас, Кюстендил, Пловдив и София-град. В учебни бюфети на територията Кюстендил и София е открито предложение на чипс с разнообразни усети, соленки, бисквити и кексчета. За изобретение 57 опаковани храни са издадени наставления за прекъсването им от реализация и за осъществяване на образование на личния състав за прецизно съблюдаване на наредбата.

В учебен бюфет на територията на Пловдив е открито предложение на кроасани с какаов заряд, които не дават отговор на условията в наредбата, за което на шефа е връчен акт.
Проверките в обектите за детско и учебно хранене се правят целогодишно. Най-често установените несъответствия са на сградния фонд и софтуерно съоръжение или неприятно хигиенично положение в обектите, изчезнали термометри в хладилните уреди, не се афишират алергени в храните и предложение на храни, които не са създадени по одобрени стандарти, осведомят от БАБХ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР