Снимка: БулфотоБългарката Кристалина Георгиева е поставена сред 100-те най-влиятелни личности

...
Снимка: БулфотоБългарката Кристалина Георгиева е поставена сред 100-те най-влиятелни личности
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева е сред 100-те най-влиятелни личности в класацията на “Тайм”

Снимка: Булфото

Българката Кристалина Георгиева е сложена измежду 100-те най-влиятелни персони в света за 2020 година в класацията на американското списание “Тайм ” паралелно с Тръмп, Меркел и Урсула фон дер Лайен, написа

Директорката на Международния валутен фонд е включена в категорията “Титани ”, в която е и шефът на “Гугъл ” Сундар Пичай. В листата на най-влиятелните за трета поредна година не попада Владимир Путин. Преди това съветският президент беше в категорията “Лидери ”, която включва политици, предприемачи и общественици.

Текстът за Георгиева, изработен за класацията в “Тайм ”, е написан от някогашния президент на Световната банка Робърт Зелик. “Кристалина Георгиева е първият ръководещ шеф на МВФ от страна от нововъзникващите пазари и персонално е видяла опциите и заплахите ” от икономическите промени, показва той. И добавя, че преди десетилетие тя е изненадала Брюксел с това, че идва от България, а е станала “звезда в Европейската комисия ”.

Зелик, който е работил с Кристалина Георгиева в Световната банка, акцентира “превъзходните ѝ умения за решение на проблеми ”. Според него в този момент тя може да уточни пътя в сложните години за МВФ и международната стопанска система, когато тежка рецесия и борбата с ковид основават рискове.

Сред 100-те най-влиятелни персони на годината “Тайм ” включва също имунологът доктор Антъни Фаучи и съоснователите на придвижването Black Lives Matter ( “Животът на чернокожите има значение ”). Номинираните са разграничени в категории - “Титани ”, “Новатори ”, “Хора на изкуството ”, “Лидери ” и “Идоли ”. Сред водачите са американският президент Доналд Тръмп, индийският министър председател Нарендра Моди, бразилският президент Жаир Болсонаро и немската
канцлерка Ангела Меркел.

Категорията “Титани ”, в която е Кристалина, включва още най-богатата жена в света Маккензи Скот, някогашна брачна половинка на създателя на “Амазон ” Джеф Безос, както и ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл.

Сред хората на изкуството пък са посочени челистът Йо-Йо Ма и актрисата Селена Гомес, а придвижването за правата на чернокожите е в рубриката “Икони ”

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР