Снимка БулфотоБългария лъже, като подава данни към Евростат за жертвите

...
Снимка БулфотоБългария лъже, като подава данни към Евростат за жертвите
Коментари Харесай

България лъже Евростат за жертвите на пътя, твърди експерт

Снимка Булфото

България лъже, като подава данни към Евростат за жертвите на пътя, твърди инж. Емил Панчев, от Съюза на българските автомобилисти (СБА), представен от Сега.

``
реклама

„ Ние имаме проблем с цялата статистика и лъжем Евростат. От Евростат регистрират, че нито един моторист не е умрял на пътя през 2016 година А съгласно информация, която може да се види в Министерство на вътрешните работи, починалите мотористи са шестима ”, сподели той пред бТВ.

Преди дни се появи статистика от европейската статистическа работа, съгласно която страната ни е преди всичко по брой починали на пътя. Според тези данни през 2017 година при произшествия с леки коли у нас са починали 64 души на 1 млн. поданици.

Това е съвсем 6 пъти повече от най-малкото съответствие в Европейския съюз - в Малта, където жертвите са 11 на 1 млн. поданици.

Очаквано, една от най-честите аргументи за злополуките е превишената и несъобразена скорост. Само през последната седмица при акция " Скорост ", пътната полиция е записала над 44 000 такива нарушавания.

„ По-неприятното е, че ние не виждаме излаз от това последно място. Трябва да се разяснява какво да се направи, с цел да може да променим обстановката. Необходимо е по най-бързия метод да променим модела на ръководство. Доказано е, че държавната експертиза издиша по този въпрос. Всяка година се опитваме с едни и същи дейности да създадем смяна. Това не може да стане. Дошло е времето на жителите специалисти да влязат в ръководството на пътната ни сигурност. Това е от дълго време развъртян модел в Европейски Съюз ”, разяснява Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

По неговите думи, би трябвало да се промени средата, тъй като точно тя образува държанието. Според него водачите, които си разрешават да карат в спешната лента и в насрещното, не биха си разрешили да го вършат в Германия, да вземем за пример.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР