Снимка: БулфотоБългария чака становище от страните от групата на Еврозоната,

...
Снимка: БулфотоБългария чака становище от страните от групата на Еврозоната,
Коментари Харесай

България чака становище от страните от групата на Еврозоната, за да подаде документи за чакалнята й

Снимка: Булфото

България чака мнение от страните от групата на Еврозоната, с цел да подаде документи за чакалнята й. Това разгласи финансовият министър Владислав Горанов по време на чуване в икономическата комисия на Европейския парламент, написа novini.bg.

По думите на министъра, България ще се нуждае от още най-малко шест месеца, с цел да подгови участието си в Банковия съюз, което може в допълнение да забави кандидатстването й за приемане на еврото.

Очаква се по-късно през днешния ден финансовите министри от групата на Еврозоната да обсъдят полученото искане от страна на България, осведоми Българска национална телевизия. По време на доклада си в икономическата комисия, Владислав Горанов разгласи постигнатите резултати във финансовата сфера по време на българското европредседателство.

От думите му излиза наяве, че това е било европредседателство на компромисите във финансовата сфера. Горанов беше неодобрен от евродепутатите поради забавянето на данъчните законодателни промени в Евросъюза, само че беше окуражителен за напредъка за понижаване на финансовите опасности.

" Смятам, че една от най-значимите заслуги на нашето председателество беше да разрежем възела във връзка с банковия пакет, защото течеше доста огромен спор във връзка с страните кое да бъде първо - шерването на рисковете или освобождението от рисковете.
Аз изрично имам вяра, че по-силна еврозона значи по-силна европа, България в съотвествие с контракта е длъжна рано или късно да се причисли. Друг е въпросът, че липсват задоволително ясни правила и процедури за определяне на близкото съдействие с единния контролен механизъм, което се предлага като първа стъпка по пътя на България за участие в Еврозоната.
За нас участието в Еврозоната е приоритет, от нашите сътрудници чакаме че и последното изискване, участието в Банковия съюз бъде изпълнено, няма да има по прилика с Шенген неофициални и не по разпоредбите причини, които да оставят в нас усещането, че сме третирани несъответстващо и неравно с другите страни ", съобщи Горанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР