Снимка БулфотоБългарите трябва да разберат, че всеки трябва да отиде

...
Снимка БулфотоБългарите трябва да разберат, че всеки трябва да отиде
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Всеки българин трябва да поиска увеличение на заплатата поне с 10 %

Снимка Булфото

Българите би трябвало да схванат, че всеки би трябвало да отиде при работодателя си и да изиска нарастване на заплатата поне с 10 на 100, сподели през днешния ден във Варна водачът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му тази стъпка е редно да предприеме всеки работещ, без значение дали е член на профсъюз или не, съобщи Българска телеграфна агенция.

В морската столица през днешния ден Димитров се срещна с управлението на пристанището поради протестната подготвеност, изразена на 22 ноември от синдикални структури в компанията. След диалога президентът на КНСБ уточни, че въпросът за делене на терминалите " Варна Изток " и " Варна Запад " въобще не стои на дневен ред и никой не би трябвало да приказва за финансова децентрализация. Димитров добави, че ще изрази тази позиция и пред министъра на транспорта Росен Желязков.

В същото време обаче би трябвало да се подхващат стъпки, с цел да се обезпечи правдивост при заплащането на работещите на двата терминала, добави Димитров. По думите му е редно да се преразгледа методът на образуване на възнагражденията за обособените категории служащи и да се регистрира натоварването на двата терминала.

Лидерът на КНСБ посочи, че с управлението на пристанището са извършени диалози за предпочитано нарастване с най-малко 10 % на средствата, които получават служащите на норма. По думите му би трябвало да има и най-малко 5 на 100 покачване на главните заплати. Това значи компанията да обезпечи към 2 милиона лв. в допълнение за разноските за личния състав, изясни Димитров.

Президентът на КНСБ сподели още, че във Варна тлее напрежение и в общинската компания " Градски превоз ". По думите му е извънредно време градът да има нова транспортна скица и да проработи дейно системата за възнаграждение на изминат километър. През януари изтича Колективният трудов контракт в сдружението, само че договарянията по него ще стартират още в този момент, като настояването ни ще е за 10-12 % нарастване на заплатите, изясни Димитров.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР