снимка: БулфотоАтмосферното налягане ще се повишава и до края на

...
снимка: БулфотоАтмосферното налягане ще се повишава и до края на
Коментари Харесай

Дъждове на много места в четвъртък

снимка: Булфото

Атмосферното налягане ще се покачва и до края на деня ще е близо до междинното за месеца.

През нощта студеният атмосферен фронт ще доближи източните региони от страната. На доста места, основно в Югоизточна България и планинските региони ще има интензивни краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над останалите региони облачността ще е незначителна, намаляваща до най-вече ясно. Утре облачността ще е променлива, над югозападната половина от страната намаляваща до най-вече слънчево. Над североизточната и в планините облачността ще се задържи по-често забележителна и тук-там там ще има валежи от дъжд. Вятърът ще е от северозапад, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - сдържан, краткотрайно и мощен. Максималните температури ще са сред 25° и 30°.

Над масивите от Западна България облачността ще е променлива и на обособени места ще превали. Предимно облачно ще е над централните и източните региони на Стара планина и над Странджа-Сакар и там ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 11°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и на доста места ще има валежи от дъжд. Ще духа до сдържан, по Северното Черноморие краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 26°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР