Снимка БулфотоАтмосферното налягане ще се понижи и след обяд ще

...
Снимка БулфотоАтмосферното налягане ще се понижи и след обяд ще
Коментари Харесай

Страховито време в половин България - гръмотевични бури удрят...

Снимка Булфото

Атмосферното налягане ще се намали и след обяд ще е към междинното за май. Днес облачността над Западна България ще е по-често забележителна и ще има валежи съпроводени с гръмотевици. Това предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Българска академия на науките Мартин Славчев, представен от Блиц.

 

По-интензивни ще са явленията в планинските региони в часовете към и след обяд, само че вечерта ще затихват. В източните региони ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури в множеството места ще са сред 24° и 29°.
 



В планините ще е най-вече облачно с валежи от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Без превалявания и с повече слънце ще се задържи в масивите в източните региони. Вечерта явленията ще отслабнат. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с по-значителни нараствания на облачността в южните региони. Валежи са малко евентуални. Ще духа сдържан североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максимални температури на въздуха – сред 22° и 25°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

На 24.05.2018 слънцето ще изгрее в 05:57 часа и ще залезе в 20:51 часа. Продължителност на деня 14:54 часа.

На 24.05.2018 луната ще изгрее в 15:28 часа и ще залезе в 03:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT 70 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР