Снимка: БулфотоАтмосферното налягане няма да се променя съществено и ще

...
Снимка: БулфотоАтмосферното налягане няма да се променя съществено и ще
Коментари Харесай

Дежурният синоптик Георги Цеков с мрачна прогноза за утрешния ден

Снимка: Булфото

Атмосферното налягане няма да се трансформира значително и ще се задържи по-високо от междинното за май. В началото на нощта явленията ще затихнат, облачността ще намалее и до сутринта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. В обособени котловинни региони ще се образува мъгла.

Утре ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, в обособени региони на Западна България и купесто-дъждовна, където ще превали, допустимо е и да прегърми, написа Блиц. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 30°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Георги Цеков. 

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Сутринта тук-там ще е с ниска облачност, а след обяд ще е с раздрана висока. Без превалявания. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-26°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Над планините ще доминира слънчево време. Сутринта по върховете ще е мъгливо.

След обяд в масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 11°. Във вторник ще доминира слънчево време. Временни нараствания на облачността ще има над Южна България, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд с гръмотевици.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°. В сряда и четвъртък ще бъде най-вече слънчево, в следобедните часове над планинските региони с купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите ще се покачат с градус-два. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР