Снимка БулфотоАсоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) подкрепя на

...
Снимка БулфотоАсоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) подкрепя на
Коментари Харесай

АИКБ не подкрепя намаляването на ДДС за храни, лекарства и детски стоки

Снимка Булфото

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) поддържа на актуалната данъчна система на Република България, която е направена по този начин, че да обезпечава положителни и предвидими условия за осъществяването на стопанска активност в страната. Всяка смяна в системата би изложила на риск и би сложила под подозрение стабилността и предвидимостта на бизнес средата и би отправила неподходящи сигнали към предприятията и вложителите, заяви bgonair.bg

Това се споделя в позиция на работодателската организация за предлаганите промени в Закона за налог върху добавената стойност. Документът е изпратен до ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова и до ръководителя на икономическата и туристическа комисия - Петър Кънев.

Според АИКБ данъчната система е потвърдила своята адекватност посредством непрекъснатото възстановяване на събираемостта и осъществяването на приходната част на бюджета и би следвало да се заобикалят каквито и да е промени в нея.

В същото време АИКБ регистрира сериозността и дълбочината на провокациите, пред които е сложена българската стопанска система и изключително някои нейни браншове, заради ограниченията за попречване на разпространяването на епидемията от Ковид-19.

" Във връзка с това приветстваме самодейностите на законодателната и изпълнителната власт за предугаждане на ограничения за поддръжка на стопанската система като цяло, както и на най-засегнатите браншове. Като такива ограничения одобряваме предложенията за промени в Закона за налога върху добавената стойност, импортирани от господин Ципов и група народни представители “, написа в позицията на работодателите. 

Вчера отрасловата парламентарна Комисия по бюджет и финанси одобри на първо четене единствено законопроектът на ГЕРБ, съгласно който косвения данък за ресторантьорите ще бъде понижен на 9%. Останалите 5 законопроекта, които предлагаха по-ниска ставка за храни, медикаменти и други, бяха отхвърлени.

Бизнесът обаче обръща внимание, че не поддържа намаляването на Данък добавена стойност за храни, медикаменти, детски стоки и други, правено за понижаване на цени за всички. 

" Подкрепата на приходите на работещите в предприятията в усложнение с мярката за компенсиране на отсъстващия приход при прекъсване на работа или при ненапълно работно време (за времето когато не се работи) би помогнала за опазване на доста повече работни места и би била доста по-ефективна, в случай че бъде в съответствие 60/0 или 60/15. Така доста повече предприятия, изпаднали в усложнение заради коронакризата, ще могат да се възползват от нея и да не правят съкращения, а освен тези, които имат финансови запаси, с цел да доплащат нелогично и незаслужено хонорари до цялостния им размер на служащи, които не поставят труд ", написа в позицията. 

Работодателите акцентират, че биха подкрепили вероятно понижаване на ставката на дължимия налог добавена стойност до 9%, единствено като антикризисна мярка с краткотраен темперамент, за поддръжка на бранша.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продълж
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР