Снимка БулфотоАсоциация Лицеви аномалии настоява за достойно заплащане на труда

...
Снимка БулфотоАсоциация Лицеви аномалии настоява за достойно заплащане на труда
Коментари Харесай

Настояват за достойно заплащане на труда на анестезиолозите, работещи с новородени с лицеви аномалии

Снимка Булфото

Асоциация " Лицеви аномалии " упорства за почтено възнаграждение на труда на анестезиолозите, работещи с новородени с лицеви аномалии. От организацията напомнят, че в Отделението по пластично-възстановителна хирургия за деца в УМБАЛ " Св. Георги " се лекуват 90 на 100 от пациентите с вродени лицеви аномалии в България, заяви Българска телеграфна агенция.

От националната пациентска организация припомнят, че в този момент се употребяват две клинични пътеки за обезпечаване на хирургичното лечение - едната за 900 лева и другата за 1700 лева

Към момента новородените и децата до 1 година получават първично лекуване, което се извършва по по-ниско платената клинична пътека. Голяма част от цената на всяка пътека се задържа от болничното заведение за присъщите й разноски. За възнаграждение на труда на екипа - оператор, анестезиолог, медицински сестри и санитари от всяка клинична пътека остават под 20 на 100 от цената на пътеката.

В единствения профилиран център в Пловдив казусът с анестезиолозите съществува от доста години. Асоциацията на родителите на деца с лицеви аномалии, до момента намира метод да обезпечи средства и с спомагателен контракт двама детски анестезиолози реализират тази активност. За съпоставяне - заплащането на труда на анестезиолога при хирургия за новородени с други аномалии в детската хирургия е сред 400 - 500 лева на упойка.

За това от организацията упорстват да се сътвори обособена клинична пътека или да има подраздел за хирургия за новородени с лицеви аномалии или вродени лицеви тумори особено за деца на възраст до 1 година, като цената и е не по-малка от 4000 лева

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР