Снимка: БулфотоАсен Василев съди Тошко Йорданов за 250 000 лева. Бившият

...
Снимка: БулфотоАсен Василев съди Тошко Йорданов за 250 000 лева. Бившият
Коментари Харесай

Асен Василев съди Тошко Йорданов за четвърт милион лева

Снимка: Булфото

Асен Василев съди Тошко Йорданов за 250 000 лв.. Бившият финансов министър упорства да получи парите като обезщетение от зам.-председателя на Има Такъв Народ.

Той е завел непълен иск за 25 100 лева против Йорданов, обясниха от Софийския градски съд след въпроси на " Сега ". Василев твърди, че Йорданов му е предизвикал неимуществени вреди с оскърбителен изказвания, публикувани от трибуната на Народното събрание на 29 юли 2021 година, а по-късно възпроизведени пред Нова тв на 31 юли и пред bTV на 9 август.

Василев разгласи желанията си да съди Йорданов предходната седмица поради изказванието му, че е откраднал интелектуална благосъстоятелност. " Завел съм иск против Тошко Йорданов в съда. Той направи едни изказвания от трибуната на Народното събрание. Мястото, където разногласието ще бъде решен, е в Софийски градски съд. Ние би трябвало да надмогнем междуличностните разлики с " ИТН " и да създадем нещо свястно за България ", съобщи Василев пред Нова нюз.

През юли Йорданов съобщи от парламентарната естрада, че в предишното Асен Василев е откраднал интелектуална благосъстоятелност от компания и е бил наказан за това. 

Йорданов разяснява през днешния ден желае на Василев. " За думите от трибуната бих го помолил да прочете член 69 от Конституцията ", сподели той, представен от " Фокус ". Този текст от главния закон обаче гласи, че " народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях отзиви и за гласуванията си в Народното събрание ". Процесът, заведен от Василев, е цивилен.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР