Снимка БулфотоАпелативният специализиран съд взе решение да не отстранява временно

...
Снимка БулфотоАпелативният специализиран съд взе решение да не отстранява временно
Коментари Харесай

Пълен обрат: Съдът върна на поста кмета на Септември

Снимка Булфото

Апелативният профилиран съд взе решение да не отстранява краткотрайно от служба кмета на община Септември Марин Рачев. Решението бе посрещнато от десетки негови почитатели с овации и възгласи „ Победа “.

Преди седмица, с претекст, че може да попречи на следствието против него, първоинстанционният углавен съд в профил Рачев от служба. Тогава арбитър Пламен Панайотов се съобрази напълно с позицията на наблюдаващите прокурори Дойчо Тарев и Мария Николова, пише  " Пазарджишка Марица ".

Марин Рачев обаче апелира решението.

Днес Апелативният съд обаче разгласи, че договорите, за които кметът на Септември, е разследван са подписани от заместник-кмета на общината. Рачев не е правил заплащания по нито един контракт. Не е назначена и нито една експертиза, която да потвърди обвиняването, сподели още съдът. По никакъв метод не е открито, че до момента той е пречил на прокуратурата при събирането на доказателства.

Съдът няма доказателства, с цел да стигне до извод, че Марин Рачев може да въздейства на следствието посредством служебното си състояние, споделиха още от съда.

Няма и доказателства, че може да се укрият документи. Доводът, че на Рачев може да бъдат повдигнати още обвинявания не е състоятелен, показаха съдиите. По техните думи по време на делото не е станало ясно кои очевидци би трябвало да бъдат разпитани. Освен това съдиите означиха, че правото на труд е главно човешко право.

Самият Рачев увери, че е в отпуска до 2-ри април и е разполагаем на проверяващите органи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР