Снимка: БулфотоАпелативният съд във Варна определи като правилно и законосъобразно

...
Снимка: БулфотоАпелативният съд във Варна определи като правилно и законосъобразно
Коментари Харесай

Съдът във Варна потвърди ареста на наркопласьор

Снимка: Булфото

Апелативният съд във Варна дефинира като вярно и законосъобразно определение на Окръжен съд – Добрич от края на м.октомври тази година, с което е била доказана мярката за неотклонение „ задържане под стража “, избрана по отношение на Исмаил Демир. 32 годишният добричлия е притеглен като обвинен по тази причина, че на 26 юли тази година, в съучастничество с друго лице държал за за разпространяване марихуана и кокаин.

Пресслужбата на съда напомня, че Демир е в ареста от близо 3 месеца и половина, откакто при полицейска акция в Добрич той и съучастникът му са били арестувани с 220 грама марихуана и 5,3 грама кокаин.

Днес въззивната апелативна инстанция удостовери основанията на съда в Добрич, с които е отказано изменение на процесуалната мярка за насила. Както означи и прокуратурата – не се спори за съществуването на обосновано съмнение за авторството на незаконното действие. Събраните в хода на резследването доказателства и материали удостоверяват този извод. Не са постъпили нови доказателства, които да разколебаят първичните заключения за съпричастието на Демир към разпростнанението на наркотични субстанции. Апелативният съд означи в своето определение, че се касае за незаконна активност с висока социална заплаха – разпространяване на наркотични субстанции, осъществена в един нескончаем интервал от време. В първоинстанционният акт се показва, че обвиненият е незает и очевидно посредством продажбата на наркотични субстанции образува средства за себе си и за своите близки.

Съдът не показа причините на отбраната, че срокът за следствие е прекалено дълъг и уточни, че той е продължен с още два месеца с определение на Добричкия областен прокурор. Продължават процесуално-следствените дейности назначени са и разнообразни експертизи. И за този съд е действителна заплахата Демир да се укрие или извърши закононарушение. Обвиняемият е осъждан 7 пъти за разнообразни действия, а обремененото правосъдно минало и строгата глоба на закона (от 2 до 8 години затвор и глоба) удостоверяват този извод.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се удостоверява законността на ареста на Исмаил Демир, притеглен като обвинен по тази причина, че през юли тази година, в съучастничество с друго лице държал за за разпространяване марихуана и кокаин е дефинитивно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР