Снимка: БулфотоАпелативният съд прецени, че молбата за промяна на мярката

...
Снимка: БулфотоАпелативният съд прецени, че молбата за промяна на мярката
Коментари Харесай

Съдът във Варна отказа да измени ареста на подсъдим за придобиване на наркотик в затвора

Снимка: Булфото

Апелативният съд реши, че молбата за смяна на мярката за неотклонение на обвиняем за придобиване на високорисков опиат е лишена от съображение и я остави без почитание.

На 27 януари тази година Варненският областен съд е признал Милен А. за отговорен в това, че на 15 декември 2017 година в затворническото общежитие в с. Разделна е придобил високорисково наркотично вещество – хероин. Наложил му е наказване отнемане от независимост за период от 3 години при първичен непоколебим режим и санкция в размер на 5 хиляди лева Подсъдимият е бил оневинен за това, че в изискванията на рисков рецидив е направил опит да популяризира опиата. Милен А. има 7 предишни влезнали в действие присъди за действия против собствеността. Именно при изтърпяване на едно от наказванията още веднъж се е намирал в пандиза.

При постановяването на присъдата, Окръжният съд със свое определение е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и подсъдимият е бил арестуван в правосъдната зала. На 6 февруари апелативната инстанция е удостоверила това определение. Изложените тогава претекстове включват приложеното по делото досие, което свидетелства за неведнъж налагани на ограничения от независимост административни санкции за държане, приложимост и разпространяване на наркотични субстанции. Съдът е счел това държание е изключително укоримо, поради осъществяването му в пандиза.

Сега отбраната на Милен изиска установяване на мярка „ подписка “, тъй като има смяна в събитията. Тя е обвързвана с въведеното изключително състояние: не е ясно по кое време делото ще бъде прегледано от втората инстанция след подадената тъжба против първоинстанционната присъда.

Прокуратурата уточни, че изключителното състояние не може да повлияе на извода, че има заплаха подсъдимият да се укрие и да извърши закононарушение. 

Чрез видеовръзка с варненския затвор, мъжът изиска по-лека мярка.

Апелативният съд през днешния ден напомни, че подсъдимият е арестуван под стража директно след изговаряне на присъдата и че втората инстанция един път към този момент е удостоверила законосъобразността на определението. Авторството на действието е минало през доказване в две правосъдни процедури и въззивният състав не го подложи на подозрение. И този правосъден състав посочи като мотив многократните предишни осъждания на Милен за противообществени и противоправни прояви.

Счете, че изключителното състояние не може да е съображение за взимане на друга мярка за неотклонение. Затова не почете молбата на Милен А. за изменение на най-тежката мярка за процесуална насила.

Определението на Апелативeн съд – Варна е дефинитивно.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР