Снимка: Булфотоанните симптоми на захарния диабет 1 и 2 тип

...
Снимка: Булфотоанните симптоми на захарния диабет 1 и 2 тип
Коментари Харесай

Седем симптома, по които да разпознаете диабета

Снимка: Булфото

анните признаци на захарния диабет 1 и 2 вид се дължат на високата кръвна захар и на загубата на глюкоза с урината.

С дребни изключения, тези признаци са общи и за двата съществени вида диабет. Ранните недоволства при диабет 1 и 2 вид се разграничават по тежестта си, метода на поява, бързината на изява и така нататък, написа Zdrave.to. 

Ако забележите някои от тези признаци неотложно се консултирайте с доктор.

1. Често предпочитание за дребна потребност или постоянно вървене до тоалетната

Постоянното предпочитание да отидете до тоалетната ще ви помогне да разпознаете диабета.
Един от признаците на диабет е честото уриниране. Лекарите го назовават полиурия. Особено тя се демонстрира през нощта. Хората отиват в тоалетната няколко пъти на нощ и естествено това не им разрешава да спят вярно. Уринирането също е по-често денем.

2. Отслабване

Важно е да се обърне внимание на неочаквана загуба на тегло. Особено, в случай че няма явни аргументи за това.И отслабването без причина не е добре.

Неочакваната загуба на тегло може да бъде обвързвана с нарушено действие на панкреаса. Често това се случва при деца, само че може да бъде и при възрастни.

3. Постоянна жадност

Постоянното предпочитание за пиянство на вода или други питиета ще спомогне за разпознаването на диабета
Ако гърлото ви е изсъхнало от самото начало, като постоянно желаете да пиете вода – това е още един знак, който ви разрешава да разпознавате диабета. Фактът, че тялото изисква от ден на ден и повече вода, е явен алармен сигнал!

Постоянната жадност се дължи на обстоятелството, че тялото губи прекалено много течност с урината. В този случай се предлага да утолите жаждата си с вода, натурални сокове и билкови настойки.

Не пийте обаче подсладени питиета, кафе и безалкохолни питиета,, защото тези питиета покачват равнищата на кръвната захар.

4. Изтръпване на крайниците и сърбеж

Друг сигнал, който приказва за вероятен диабет, само че не е директно обвързван с нарасналото равнище на кръвна захар, е изтръпването в пръстите, на крайниците, сърбеж.Невропатията е обвързвана с дегенеративно-дистрофични промени в периферните нерви. Тези признаци могат да се влошат през нощта.

5. Постоянно чувство за отмалялост

Постоянната отмалялост ще ви помогне да разпознаете диабета
Ако човек непрекъснато се усеща изтощен, а нито сънят, нито почивните дни могат да оказват помощ – това може да значи и диабет (и 2-та вида).

6. Проблеми със зрението

Диабетът постоянно влошава очите. Развитие на очни болести като катаракта, глаукома, ретинопатия.

Следователно, с тази диагноза, би трябвало да обърнете особено внимание на очите. Това ще помогне да се предотврати или забави развиването на патологии, както е разказано нагоре. Те са доста рискови за зрението. Например, ретинопатията без нужната терапия може да докара до слепота.

Диабетите постоянно имат проблеми с нервната система.

7. Лошо зарастване на раните

Ако имате рани и те не зарастват елементарно, също може да е знак за тази болест.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР