Снимка БулфотоАмбицията да модернизираме правилата за авторските права бе постигната.

...
Снимка БулфотоАмбицията да модернизираме правилата за авторските права бе постигната.
Коментари Харесай

Мария Габриел: Амбицията да модернизираме правилата за авторските права бе постигната

Снимка Булфото

Амбицията да модернизираме разпоредбите за авторските права бе реализирана. Повече от 2 години имахме доста прочувствени диспути, написа novini.bg .

Това сподели българският комисар по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел, която откри полемиката на тематика " Фотографията: права за снимане и издание според Закона за отбрана на персоналните данни ", проведена от Асоциацията на професионалните фотографи и Съюза на младите адвокати. " Новите правила ще разрешат на създателите да бъдат предпазени. Тези правила възвръщат салдото сред създателите, в това число фотографите и техните сътрудници. Европейската инструкция разрешава на създателите да бъдат по-добре заплатени и да се усещат предпазени при сключването на контракти с продуценти и издатели. Призовавам ви да дадем публичност на тази инструкция. Тя има и правила, които са ориентирани към подсилване на позициите на тези, които имат правата на творбите. За чл.13 би трябвало да знаем, че някои огромни онлайн платформи, ще носят директна отговорност, в случай че качват фотоси и произведения на създатели, без тяхното позволение. Чухме доста неистини за свободния интернет, който ще спре да съществува. Напротив. Това няма да се случи. В директивата приказваме за позволения за прилагане, цитиране. Директивата не визира потребителите в интернет, които споделят вести. За нас е доста значимо потребителите на обществените мрежи да продължат да споделят вести и събития, както са го правили до момента. Следващите няколко месеца ще бъдат доста значими за директивата. Призовавам ви да споделяте всевъзможни отзиви и оферти с нас, с цел да може тази инструкция да бъде оптимално потребна ", сподели още българският еврокомисар.

" Относно отбраната на персоналните данни желая да кажа, че част от нещата, които прави Европейски Съюз, въпреки и предизвиквайки диспути, могат да се трансфорат в златни правила. Защитата на персоналните данни ще е съществена за трансформацията при цифровизацията. Регламентът за отбрана на персоналните данни ще ни даде правна и бизнес сигурност. Всички би трябвало да имаме идентична сигурност ", безапелационна беше Мария Габриел.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР