Снимка: БулфотоАлександър Николов веднъж казва Балкански поток, един път казва

...
Снимка: БулфотоАлександър Николов веднъж казва Балкански поток, един път казва
Коментари Харесай

Борисов: Това правителство няма да падне - ще разделят пари, ще ги вадят с полиция от кабинета

Снимка: Булфото

Александър Николов един път споделя " Балкански поток ", веднъж споделя " Турски поток ". Когато приказва рационално споделя " Балкански поток ", а когато желае да конфронтира споделя " Турски поток " - като че ли Турция е нещо неприятно. Това разяснява ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

" Месеци наред, по време на предизборните акции слушахме какви ли не опорни точки и неистини. Затова желая да благодаря на Асен Василев, на министъра на енергетиката, че през вчерашния ден ни дадоха тази опция да разясним за лъжите, които бяха пускани по адрес на нашето ръководство ", съобщи Борисов на брифинга на ГЕРБ.

Той цитира изявление на министъра на финансите Асен Василев за количествата газ, които можем да внесем от Гърция и Турция. " Можем да доставяме общо към 20 милиарда кубически метра газ ", сподели Борисов по изявление на Василев и посочи, че издигнатите трасета може да се транзитира даже над 30 милиарда кубически метра газ.

Той цитира и изявление на Александър Николов, в което споделя, че дълго време е било прокламирано, че " Турски поток " щял да се изплати за 10 години, само че съгласно настоящите данни щял да се изплати за 80 години. " Проектът е за 75 години, толкоз устоят тръбите. Вложените пари в плана са 2,1 милиарда лева без Данък добавена стойност. 683 млн. лева са постъпили по сметката на " Булгартрансгаз ". Уважаеми, господин Николов, умножи 80 години по 683 млн. лева, това прави 80 милиарда лева Това са 100% държавни тръби ", сподели Борисов.

" Корнелия Нинова споделя, че България трябвало да възвърне диалозите с " Газпром ". Асен Василев твърди тъкмо противоположното. На кой от двамата би трябвало да повярваме. А от конференцията им оня ден разбрах, че освен не се почитат, те се ненавиждат и се ненавиждат ", сподели Борисов.

" Транзитът на съветски газ през Украйна сега е 105 милиона кубически метра дневно. Това е 35% от потреблението в Европа. Сложете нашите 5 млн. дневно. Какво ще се промени. Как се убиват, деца, унищожават се жилища и петролни бази. Но две неща се пазят - газопроводите и житото, където е продоволствието. Само запитвам ", сподели още той.

Жечо Станков изясни, че на него му се пада да разкрие най-голямата неистина, че няма диверсификация на газа. " От 27 е спрян газът. До края на седмицата трябваше да е спряно изцяло подаването на газ. А сега използваме по 5-6 млн. кубика дневно ", показа той. По думите му единствено по връзката Кулата-Сидерокастро може да се доставя цялото належащо количество газ за България.

" Правителството може да разчита на гласовете на ГЕРБ, с цел да дадем оръжия. Имам необичаен късмет да се откачим от Газпром и от съветския газ. Имат нашата поддръжка, само че дано Булгаргаз да резервира и да отиде Радев да приказва с испанците, с катарците, с всички там - да резервира. Ще се съдим с Газпром, ще има арбитражи, само че през това време ще пренастроим газовите връзки. Това е необичаен късмет да се откъснем от агресора Путин. Преди 4-5 години Тръмп и Пътин си другаруваха, с Меркел ", сподели Борисов.

" Това държавно управление няма да падне. ПП-тата чакат 100 милиона, другите чакат " Кинтекс ", другите парите за пътищата. Как ще падат, те чакат парите. Чакат да разделят доста пари, след това ще ги вадят с полиция от кабинета. Радев в този момент се чуди по какъв начин да оправи отрочетата ", показа Борисов.

" Няма да паднат, ще се държат, с цел да могат да си докрадат. Сега си дебатирам с теб, с кого да дебатирам в Народното събрание при избор на съмнение? С умнокрасивия Мирчев? 170 кила. Говорителят на умнокрасивите ", попита той.

Лидерът на ГЕРБ съобщи изрично, че не счита, че Нинова ще напусне обединението.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР