Снимка: БулфотоАкциите на ФК Левски“ са в безтегловност – те

...
Снимка: БулфотоАкциите на ФК Левски“ са в безтегловност – те
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Бойко Борисов е собственик на акциите на „Левски“, нека да ги джироса

Снимка: Булфото

Акциите на ФК „ Левски “ са в безтегловност – те са джиросани на премиера Бойко Борисов, само че той няма никакво желание да става акционер, каза в „ Тази заран “ по бТВ юристът и някогашен длъжностен министър-председател проф. Огнян Герджиков. 

Той добави, че откакто Борисов не е вписан в книгата на акционерите, той няма права във връзка с сдружението, написа " Флагман ".бг. 

„ Той не е никакъв акционер, камо ли мажоритарен. Акциите сега са негови, само че правата по акциите – той не може да упражнява “, добави юристът. 

Той посъветва премиера да джироса акциите на различен човек и да се „ разплете възелът “.

Герджиков посочи, че това прекачване е образец по какъв начин не би трябвало се джиросват акции. „ Това би трябвало да се направи на гърба на самата скъпа книга. А доколкото разбирам, това е краткотрайно уверение. Не можем да чакаме от футболни хора да са наясно по какъв начин се правят тези неща “, разяснява той. 

Юристът даде образец с наследството и посочи, че благосъстоятелност може да се трансферира едностранно, само че след гибелта на донора, човек не е задължен да одобри наследството. 

„ Положението е висящо, то не може да продължава дълго. От 2010 година има една нова алинея в закона, която задължава джиратара в седем дневен период да се впише в книгата на акционерите, в случай че желае да го направи. В рамките на този период министър председателят Борисов би трябвало да се разпореди “, уточни някогашният длъжностен министър-председател. 

Герджиков сподели още, че няма юридически спънки Борисов да вземе акциите, само че след вписването му в книгата на акционерите – той ще стане мажоритарен акционер, което не е съвместимо с неговия държавен пост, тъй като ще се сътвори спор на ползи.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР