снимка БулфотоАко има всички данни и документация за българската ваксина,

...
снимка БулфотоАко има всички данни и документация за българската ваксина,
Коментари Харесай

Здравният министър: Министерството ще даде пари на българска ваксина, но при определени условия

снимка Булфото

Ако има всички данни и документи за българската ваксина, здравното министерство би я финансирало. Това разяснява министърът проф. Костадин Ангелов. 

По отношение на българската ваксина не бих си разрешил да разясня. Информацията, която се изнася за нея, е извънредно спорна и непоследователна, сподели Ангелов, представен от .

През лятото на предходната година учени от Българска академия на науките, измежду които имунологът проф. Андрей Чорбанов, започнаха създаването на българска ваксина. 

Проектът бе финансиран от института " Пастьор " за 70 хиляди евро. Преди дни обаче учените се оплакаха, че планът им може да се провали, тъй като е недофинансиран. Трябвали им още 120 хиляди $ за машина за произвеждане. Ако ги имали, щели да бъдат подготвени с прототипа до началото на лятото.

България щяла да купи ваксини от Русия или други страни отвън Европейски Съюз единствено, когато те бъдат утвърдени от Европейската организация за медикаментите и в случай че те могат да донесат ваксини по-бързо, в сравнение с страните, с които сега имаме контракт, стана ясно още от изявление на Ангелов.

Логиката ни в ограниченията постоянно е била една - това, което ни споделят науката и скалите, с които работим. Със сигурност логиката на всички може да бъде по отношение на техните разбирания, само че ние вършим всички по отношение на науката. По отношение на това за какво хората би трябвало да носят маски, когато са виксинирани или преболедували и имат титър на антителата, който няма да им разреши да се разболеят или да прекарат тежко болестта, е тъй като те могат да придвижват вируса.

Именно по тази причина условието за влизане в страната не е обвързано с равнището на антителата или с имунизиране. Когато се получи така наречен групов имунитет в света, тогава ще паднат маските, безапелационен бе той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР