Снимка Булфото6 месеца затвор ефективно при първоначален общ режим и

...
Снимка Булфото6 месеца затвор ефективно при първоначален общ режим и
Коментари Харесай

6 месеца затвор за пиян шофьор поискал от полицай да се оправят

Снимка Булфото

6 месеца затвор дейно при първичен общ режим и санкция от 1000 лв. наложи Бургаският апелативен съд на водач на товарен автомобил, подхвърлил 100 лв. рушвет на полицаи. Подсъдимият - Димитър К. бил спрян за инспекция в Дюлево малко след среднощ на 18 ноември 2017 година Мъжът не показал шофьорска брошура, а при осъществената отдалечена инспекция станало ясно, че свидетелството му за правоуправление било отнето, съобщи вести.бг.

Шофьорът отказал да даде и проба за алкохол и упойващи субстанции, а щом униформените му съобщили, че ще му сформират акт, той се доближил до служебния автомобил, отворил предната дясна врата и сложил върху употребения от полицейските чиновници таблет две банкноти от по 50 лева, с думите: „ Дай да се оправим “. Тогава МВР-служителите го задържали.

Димитър К. има няколко присъди за ръководство на автомобил след корист с алкохол. Санкциониран е седем пъти с влезнали в действие наказателни постановления, срещу него са издадени четири заповеди за използване на принудителни административни ограничения. А пред магистратите самият той признал, че при последния си арест, бил използвал алкохол.

„ Макар служителите на реда да не са приели подкупа, в решението си апелативните съдии се базират на правосъдна процедура на Върховен касационен съд, според която „ закононарушението рушвет е довършено сега на фактическото приемане на дара или другата имотна полза от лицето, за което е дадена, без значение дали това е станало преди или след извършване на действието или бездействието по работа, поради което тя се дава “, показват от пресслужбата на съда.
 
Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред Върховния касационен съд в петнадесетдневен период.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: