Снимка: Булфото53-годишната Г. Ш. беше осъдена на 1 година лишаване

...
Снимка: Булфото53-годишната Г. Ш. беше осъдена на 1 година лишаване
Коментари Харесай

Осъдиха жена за кражба на дамски дрехи от магазини във Варна

Снимка: Булфото

53-годишната Г. Ш. беше наказана на 1 година отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период. Наказанието бе наложено в задочно произвеждане с присъда на Районен съд - Варна.

Подсъдимата беше приета за отговорна по обвиняване в лишаване на облекла от търговски обекти във Варна, осъществено в условия на продължавано закононарушение в интервала от 15 юни доникъде на месец юли 2016 год. Става дума за кражба на дамски дрехи – най-вече рокли, изложени за продажба, на обща стойност за близо 600 лв..

Подсъдимата нормално влизала в магазини от централната градска зона дружно с щерка си, която успявала да отвлече вниманието на продавач-консултантите, до момента в който тя неусетно успявала да вземе от щендерите някои от изложените продукти. При един от случаите пострадала собственичка я последвала отвън магазина си, като съумяла я хване с откраднатата стока и да алармира полицията.

Към момента на осъществяване на действието 53-годишната жена е неосъждана. Делото беше прегледано в условия на задочно произвеждане, заради това че местоживеенето й е незнайно и не може да бъде призована.     

Съдебният акт предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР