Снимка Булфото50 милиона лева на ден са загубите от коронавируса

...
Снимка Булфото50 милиона лева на ден са загубите от коронавируса
Коментари Харесай

Икономистът Красен Станчев пред БНР: 50 милиона лева на ден са загубите от коронавируса у нас

Снимка Булфото

50 милиона лв. дневно са загубите от ковид у нас. Това значи, че целият фискален запас ще стигне за 140 дни. Това пресметна пред БНР Красен Станчев, създател на Института за пазарна стопанска система. Но добави: „ Има загуби, които не се виждат. На ден така наречен държавни услуги, които са обвързване на жителите, са 151 хиляди. Между тях има неща, които са свързани с бизнеса – всевъзможни строителни разрешителни, свързани с ток, вода и впрочем. Всичките тези неща сега не работят, заради простата причина, че хората, които би трябвало да дават тези услуги, не работят ”. Трябва да се вземат ограничения държавната и общинската администрация, териториалните администрации на централните органи, да работят. Само в строителството сега подлежат на довеждане докрай 1500 здания, сподели Станчев. По думите му целият бизнес под риск е 4 милиарда и 800 милиона единствено в строителството.

Във всички ограничения оттук насетне всяка една политика би трябвало да бъда равна към всички, тъй като всички са наранени от рецесията, безапелационен е икономистът. Основният проблем съгласно него на всяко систематизиране в стопанската система е дали отива при тези, които се нуждаят или към тези, които са по-организирани.

„ Иначе се получава, че всеки дърпа чергата към себе си и се оказва помощ не на тези, които са най-вече в потребност, а на тези, които са най-добре проведени, най-високо могат да приказват, имат право на първа брачна нощ с държавното управление. ”, сподели Красен Станчев. Икономистът не вижда да са обхванати най-рисковите групи. „ Това сега го няма. Очевидно е, че някои хора от циганските махали са по-бедни от боянските махали, само че което получават циганските махали, е полицейско наличие. Ясно е кои са рисковите групи. ”

 

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР