снимка: Булфото407 000 души във Варна и областта имат право

...
снимка: Булфото407 000 души във Варна и областта имат право
Коментари Харесай

РИК: 407 000 души във Варна и областта имат право да гласуват на парламентарните избори в неделя

снимка: Булфото

407 000 души във Варна и региона имат право да гласоподават на парламентарните избори в неделя, оповестиха от Районната изборна комисия.

Те ще могат да упражнят правото си на избор в общо 668 секции.

Подвижните секции са 12, а за карантинирани и сложени под наложителна изолираност жители - 16.

Броят на записаните партии и обединения в РИК - Варна е 30 (максималният възможен). 428 са кандидат-депутатите от всички листи в 3 МИР - Варна.

Над 5400 са членовете на секционни изборни комисии. Машините за гласоподаване в региона са 528, 470 от тях се намират в регионалния център.

Пълен лист на секциите с машинно гласоподаване може да откриете в .

РИК - Варна е формирала преносима секция за гласоподаване на карантинирани и сложени под наложителна изолираност във всяка една община в област Варна и всеки регион в община Варна, прецизират от там.

204 броя заявки от гласоподаватели, сложени под карантина или наложителна изолираност във Варна, са подадени в законоустановения период до 31 март.

Образувани са 5 изборни секции за гласоподаване на гласоподаватели, сложени под карантина или наложителна изолираност - по 1 във всеки административен регион на общината. Карантинираните лица гласоподават с преносима изборна кутия, т.е. те ще бъдат посетени на адреса, на който са карантинирани, от секционната комисия.

За изборния ден Община Варна е осигурила  осем броя профилирани автомобила за напредване на гласоподавателите с повредено зрение или със усложнения в напредването , като поръчките следва да се насочат до съответните дежурни в регионите и кметствата.

Заявки за помощ в изборния ден ще се одобряват от 6,00 ч. до 21,00 ч., както и в изборния ден на следните телефони: 0700/10 966 и GSM 0889/409 221.

Избирателните секции, подобаващи за гласоподаване на гласоподаватели с повредено зрение или затруднено напредване, можете да видите .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР