Снимка: Булфото31-годишният Муйдин Х. е предаден на съд с обвинителен

...
Снимка: Булфото31-годишният Муйдин Х. е предаден на съд с обвинителен
Коментари Харесай

Варненец повали с юмрук руски турист и му открадна златния ланец, но после горчиво съжаляваше

Снимка: Булфото

31-годишният Муйдин Х. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за обир на златен ланец, представляващ рисков рецидив – закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс.

На 7 май тази година към полунощ подсъдимият се срещнал с съветски екскурзиант в курорта Златни пясъци. Между двамата почнал диалог. Григорий Д. купил две бири и почерпил събеседника си. По гледище на подсъдимия двамата отишли до магазин за хранителни артикули в комплекса, покрай хотел „ Хавана “. Там съветският екскурзиант попаднал в компанията на непознати, за които Муйдин обяснил, че са негови сътрудници.

31-годишният мъж забелязал златния ланец на врата на съветския екскурзиант. Когато Григорий тръгнал към хотела си, където бил отседнал като проведен екскурзиант, Муйдин решил да го придружи. На неосветено място той блъснал с пестник потърпевшия. Туристът паднал на земята, а нападателят му бързо свалил златния ланец и побягнал.

На идващия ден ланецът бил предаден в заложна къща. След като данните на подсъдимия били сверени, служителят съставил заложен билет на Муйдин, като вписал имената, адреса и ЕГН-то му. Проведените оперативно-издирвателни действия открили причинителя на грабежа. В заложната къща непринудено предали ограбения златен ланец с тегло 5 грама и стойност над 300 лв., който бил върнат на потърпевшия съветски екскурзиант.

Подсъдимият Муйдин е осъждан неведнъж. Последната му присъда влезнала в действие в средата на 2011 год. и обуславя квалификацията на грабежа, представляващ рисков рецидив. Присъдата му била постановена от Варненския областен съд, като 31-годишният мъж е бил наказан на отнемане от независимост за повече от 1 година дейно.

Муйдин Х. е бил арестуван под стража с определение на Варненския областен съд на 11 май тази година. В момента е наведен във варненския затвор.    

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР