Снимка: Булфото26-годишният Симеон Асенов и 19-годишният Мехмед Шабан, предадени на

...
Снимка: Булфото26-годишният Симеон Асенов и 19-годишният Мехмед Шабан, предадени на
Коментари Харесай

Осъдиха опасни крадци и побойници във Варна

Снимка: Булфото

26-годишният Симеон Асенов и 19-годишният Мехмед Шабан, предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна като съизвършители на два грабежа, признаха виновността си в правосъдната зала и желаеха да сключат съглашение с прокуратурата.

Състав на Варненския областен съд го утвърди, като им наложи неоправдателни присъди. И Симеон, и Мехмед, който е ученик на дома за деца, лишени от родителска грижа „ Княгиня Надежда “ във Варна, получиха наказване отнемане от независимост за период 3 години, чието изтърпяване е било отсрочено с 5-годишен изпитателен период.

Престъплението, осъществено в съучастничество от двамата и като продължавано действие, е от 13 май 2016 година Двамата подсъдими си купили бира и седнали в градинката до ул. „ Никола Кънев “ да пият. Около 20,20 ч. поискали цигари от чужд минувач, който ги подминал. Симеон и Мехмед го последвали и със застрашителен звук 26-годишният обвиняем заповядал на минувача да спре. Уплашен, мъжът избягал, влезнал във вход на близкия блок, където се опитал да се скрие. Двамата подсъдими  го настигнали по стълбите и още веднъж поискали цигари. Потърпевшият извадил кутия с цигари, дал на всеки по две, само че и това не помогнало да се освободи от тях. Симеон почнал да го удря с юмруци в лицето, като му счупил част от горен  зъб. Мъжът паднал на земята, а двамата нападатели избягали. Пострадалият подал сигнал в полицията и бил откаран в незабавния център на болничното заведение.

Подсъдимите се върнали пред дом „ Княгиня Надежда “. Забелязали, че от прилежащия блок излязъл мъж, който се отправил към близко заведение. Последвали го с желанието да го ограбят. Мехмед тръгнал заплашително към непознатия и направил опит да го удари. В багра се присъединил и Симеон, който скочил против мъжа. Ударил го и той паднал на земята. Нападнатият усетил, че му е избит зъб. Тогава Симеон и Мехмед взели якето му, в което намерили персоналните документи на потърпевшия, мобилен телефон, към 50 лв., ключове, удостоверение на ръководство на МПС, препис на акт за раждане и кутия с цигари. След грабежа потърпевшият също подал сигнал в полицията. Двамата нападатели били разпознати от ограбените варненци и против тях било формирано актуалното наказателно произвеждане.

В правосъдната зала двамата подсъдими възстановили вредите, които възлизат на над 200 лв..

Одобреното от Варненския областен съд съглашение е дефинитивно и със мощ на присъда.    

 

 

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР