снимка Булфото2400 дози от американската ваксина Модерна пристига у нас. Създадена

...
снимка Булфото2400 дози от американската ваксина Модерна пристига у нас. Създадена
Коментари Харесай

Днес пристига американската ваксина у нас

снимка Булфото

2400 дози от американската ваксина " Модерна " идва у нас. 

Създадена е нужната организация в държавната компания " БулБио " за приемане, предпазване и систематизиране на препарата към Регионалните здравни инспекции в страната.

Препаратът е по-лесен за предпазване от този на " Пфайзер " и " Бионтех ". Ваксината на " Модерна " се съхранява при температура от минус 20 градуса, а след изваждане от фризерите може да се съхранява на температура от 2 до 8 градуса, до 30 дни, заяви преди дни шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

" Всички РЗИ-та тала или другояче разполагат с хладилници, защото от 2 до 8 градуса е общоприетото предпазване на всички ваксини, тъй че във връзка с разпределянето и съхранението няма никакви проблеми ", добави той пред БНР.

Страната ни е поръчала общо половин милион дози от имунизацията на " Модерна ". Основното количество се чака да дойде у нас през месеците април и юли.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР