Снимка Булфото22 деца все още са в Инфекциозното отделение на

...
Снимка Булфото22 деца все още са в Инфекциозното отделение на
Коментари Харесай

Изписват част от децата с хранително отравяне в Ямболско

Снимка Булфото

22 деца към момента са в Инфекциозното поделение на Ямболската болница. Те бяха признати във вторник вечерта със признаци на хранително отравяне. Учениците са на възраст сред 7 и 12 години. Всички те посещават учебното заведение в село Дражево, само че живеят в ямболското село Хаджидимитрово. Още през вчерашния ден лекарите оповестиха, че положението има се усъвършенства. Част от тях ще бъдат изписани през днешния ден, заяви вести.бг.

До няколко дни специфична инспекция би трябвало да откри каква е повода за натравянето им. Институциите ревизират учебния стол, чиновниците в него и близко заведение за хранене, откъдето децата си купували закуски. По случая се самосезира и Районната прокуратура в Ямбол. Тя ще търси дали има предумисъл в това отравяне на децата и дали има закононарушение.

Три институции ще вършат инспекцията – полицията, Агенцията по храните и РЗИ-Ямбол.

Директорът на учебното заведение в Дражево Мариана Николова подсети, че в учебното заведение не се подготвя храна, а обядът се доставя от компания за кетъринг. Тя признава, че има пропуск и тъкмо от този ден не е заделена храна, от която могат да се вземат проби. Според нея в това няма предумисъл, а е инцидентен пропуск.

От компанията за кетъринг отхвърлят към този момент коментар. Според зам.-кмета на община Тунджа Станчо Ставрев повода за отравянето е отвън учебното заведение. Той благодари на лекарите за бързата и съответна реакция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР