снимка Булфото21-годишният Димитър Д., предаден на съд от Окръжната прокуратура

...
снимка Булфото21-годишният Димитър Д., предаден на съд от Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Две години затвор за шофьор, който причини смъртта на свой приятел миналата Коледа във Варна

снимка Булфото

21-годишният Димитър Д., предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за причиняване гибелта на собствен другар при ръководство на автомобил с превишена скорост и лишаване на преимущество, бе наказан от състав на Варненския областен съд на 2 години отнемане от независимост при общ режим.

С присъдата виновният лидер е бил лишен и от право да ръководи МПС за 3 години. В правосъдната зала подсъдимият изискал делото против него да се води при изискванията на кратко правосъдно разследване, като признал виновността си и всички обстоятелства и условия в обвинителния акт, като по този метод наказването му било редуцирано с една трета.

Тежкият пътен случай станал на 25 декември 2016 година Младият лидер, който имал удостоверение за правоуправление от септември същата година, взел да употребява за ден автомобила на своя колежка. Поканил свои другари да се разходят с колата.

Около 21,30 часа компанията пътувала по бул. „ Владислав “, а Димитър карал с висока скорост, което предиздвикало приятелите му да му създадат забележка. На кръстовището на бул. „ Владислав “ с ул. „ Д-р Пискюлиев “ подсъдимият видял, че светофарът свети в зелено. Увеличил скоростта си, само че секунда след разрешителния сигнал на светофара светнал жълт сигнал, а по-късно и – червен. Димитър не понижил скоростта и навлязъл в кръстовището. Последвал удар в различен автомобил, който изпълнявал ляв завой, а по-късно ръководената от Димитър кола се блъснала в металния дирек на светофарната уредба.

От удара возещият се на задната седалка В. С. получил тежки контузии, довели до гибелта му. В съдебномедицинската експертиза като причина за гибелта на момчето е посочена тежка черепно-мозъчна контузия, с намерено строшаване на черепните кости, размачкване и скъсване на мозъка.

Основната причина за настъпването на тежкото пътно-транспортно произшествие съгласно движимостите лица е навлизането в кръстовището на забранителен сигнал на светофара и високата скорост. При позволена скорост 50 км в час Димитър Д. се движел с малко над 85 км в час.

Ефективната присъда на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР