Снимка Булфото2 милиона лева са задълженията на Градски транспорт ЕАД“

...
Снимка Булфото2 милиона лева са задълженията на Градски транспорт ЕАД“
Коментари Харесай

2 млн. лева са дълговете на Градски транспорт, закъсняват заплатите на шофьорите

Снимка Булфото

2 милиона лв. са отговорностите на „ Градски превоз ЕАД “ все още, сподели за Радио Варна изпълнителният шеф на сдружението Злати Златев. Сумите са насъбрани за последния месец и половина. Основната причина е нарастването на цените на горивата. С 30 % за последните десетина години са поскъпнали всички разноски по обслуужване на рейсовете, а билетът остава същия, разяснява Злати Златев. Закъснението в час пик е междинна 15-20 минути, което също генерира загуби. Те се дължат и на електронните билети, които са по 10 линии, само че средствата към момента не се превеждат на " Градски превоз ЕАД ", написа Радио Варна.

За първи път от най-малко 6 години сдружението не е изплатило на 100 % заплатите за септември. Служителите са взели 80 на 100 от направеното и се надяват до дни да получат цялата сума. 

Най-големият проблем е неналичието на млади водачи. В момента се търсят най-малко 30 водачи. Само 2-ма са се присъединили в безплатното образование, проведено от сдружението, след което би трябвало да седнат зад кормилото по градските линии на Варна. Средната заплата за водачи е 1 200 лв. бруто, посочи още Злати Златев.

За обслужване на всички линии Градски превоз се нуждае и от десетина съчленени рейсове, които могат да бъдат обезпечени след най-малко 2- 3 месеца. В момента сдружението разполага със 160 рейсове, от които са 60 остарели, част от които са в главен ремонт.

Граждани зададоха десетки въпроси на изпълнителния шеф на Градски превоз по време на съвещанието на Постоянната комисия по превоз към Общинския съвет във Варна. Беше взето решение дребен рейс да обслужва част от квартала като използването му ще е гратис до прикачването на превоз на спирки, където пътуват тролеите.  В прикачения звуков файл чуйте по какъв начин Злати Златев разяснява най-големите проблеми на " Градски превоз " ЕАД.

Съветниците предложиха да се удължи на 90 минути времето за електронните билети до момента в който има поправки в града. Валидизатори съществуват по 10 линии, само че те не са собст венос т на Градски превоз. На последващо съвещание на комисията ще има представители на всички комисии и институции, които имат отношение към превоза.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР