Снимка Булфото1831 заявления за прием в първа група в детските

...
Снимка Булфото1831 заявления за прием в първа група в детските
Коментари Харесай

1831 заявления за прием са подадени в забавачките във Варна, съветват родителите да попълват внимателно документите

Снимка Булфото

1831 заявки за банкет в първа група в детските градини във Варна, при оповестени 1984 места, са подадени до 11,30 ч. на 8-ми юни, оповестяват от дирекция „ Образование и младежки дейности “ към Община Варна. 959 са подадените заявки за яслените групи към градините, където са оповестени 380 места. Тези деца могат да аплайват и за независимите детски ясли, където се чака класиране на 22-ри юни, оповестиха от община Варна.

От дирекция „ Образование и юношески действия “ приканват родителите да бъдат внимателни и да ревизират още веднъж заявените данни в заявките. Извършените инспекции на случаен принцип са открили погрешно попълване, което е в ущърб на децата. Корекции могат да се вършат до 23,59 ч. на 15-ти юни.

Една от честите неточности е погрешно установяване на групата на уседналост за определените
детски градини, т.е. разминаване на заявения адрес и този, който е в системата. Това може да се случи, когато родителите са променяли адресната си регистрация без да променят тази на детето или в случаи, когато при раждането бащата е записал детето на адреса, на който той е регистриран, а не на адреса на майката. Уседналостта на децата ще се проверява по длъжностен път от общинска администрация, само че към този момент в интервала на записване, т.е. откакто е ясно класирането.

Родителите би трябвало да внимават и при установяване на подрайоните на обсега на детските
градини. В „ Приморски “ – подрайоните са четири, в „ Одесос “ – 2, „ Младост “ – 3, „ Вл. Варненчик “ – 3, „ Аспарухово “ – 2. Всеки подрайон включва няколко детски градини, които носят еднакъв брой точки, само че посочването на детско заведение от различен подрайон, носи по-малко точки.

Съгласно настоящата нормативна уредба, в случай че шефът на детската градина откри, че родителят/настойникът  е декларирал критерии, които не могат да бъдат потвърдени с изискуемите документи, детето отпада от класирането, няма да бъде записано и може да взе участие в следващи класирания с нов регистрационен номер и ново заявление, напомнят от дирекция „ Образование и юношески действия “. За спомагателна информация родителите могат да се обръщат към шефовете на детските градини и учебните заведения и специалистите в дирекция „ Образование и юношески действия “ на тел.: 052/820 262 - за детските градини, и на тел.:
052/820 187 - за подготвителните групи в учебните заведения.

Повече информация:  https://dg.is-vn.bg/

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР