Снимка Булфото12% спад на пътникопотока са очакванията за сезона на

...
Снимка Булфото12% спад на пътникопотока са очакванията за сезона на
Коментари Харесай

Черни прогнози за сезона във Варна, туристи масово бягат в Турция

Снимка Булфото

12% спад на пътникопотока са упованията за сезона на Летище Варна, споделиха за “Нова Варна ” от пресслужбата на аеропорта. След историческите растежи на пътникопотока на летище Варна през последните 3 години – над 64% общо за интервала 2015-2018 година – упованията за 2019 година са за лек спад и завръщане към равнищата от 2017 година (в рамките на към 10-12%). Това разясниха през днешния ден от Летище Варна в отговор на въпрос на “Нова Варна ” дали се чакат по ниски равнища на ранни полети в навечерието на новия туристически сезон.

Припомняме ви, че през вчерашния ден отрасловият министър, Николина Ангелкова предвижда сложен туристически сезон за Варна. Тя регистрира, че има лек спад на ранните записвания от Русия и Германия. По думите й спадът от Германия се дължи на фалита на един от немските авиопревозвачи Air Germany, който е повлякъл със себе си и банкрута на един дребен под наем транспортьор в Полша. “Всичко се ступва по едно и също време и сигурно ще даде своето отражение върху летния туристически сезон ”, счита Ангелкова. Според летището обаче наклонността е безусловно естествена, предвид на засилващата се конкуренция от останалите туристически дестинации и изключително Турция, която сполучливо се завръща на туристическата карта на района.

Очаква се спад на няколко от главните пазари, като да вземем за пример Германия и Русия, които образуват над 35% от общия трафик на летище Варна. За сметка на това се чака растеж на полетите от Англия, Франция и Дания, които, обаче, не могат да компенсират понижението от пазари Германия и Русия. Очакванията са през зимата на 2019 година летище Варна да обслужва 16 дестинации, започвайки от 6 целогодишни дестинации през 2016 година

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР