Снимка: БулфотоВсичките ни усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта.

...
Снимка: БулфотоВсичките ни усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта.
Коментари Харесай

Държавата готова да удължи мярката 60 на 40 до Нова година


Снимка: Булфото

„ Всичките ни старания са фокусирани върху поддръжката на заетостта. Ще продължим да предлагаме нови ограничения. Имаме подготвеност да удължим и 60/40 до края на годината ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия социалният министър Деница Сачева.

Тя добави, че сега се водят се диалози и за отпущането на за спомагателни средства от Европейската комисия, написа novinite.bg.

Министър Сачева акцентира, че броят на безработните, които се записват в бюрата по труда в последната седмица, е намалял доста – до към 1000 души дневно. Заслуга за това имала и мярката 60/40, с помощта на която са избавени хиляди работни места. Кандидатствалите за такава финансова поддръжка получавали полагаемите им се средства в границите на 12 дни. 7 били нужни за разглеждане на заявката и още 5 – за превеждане на парите от Националния застрахователен институт.

„ Говорим за опазване на съвсем 300 000 работни места. Поставили сме си за цел да задържим безработица до равнище от 6,5% в края на годината ”, разясни Сачева.

Социалният министър изрично опроверга слуховете, че ще има понижение на пенсии и заплати. И добави, че е вероятен растеж на безработицата наесен. Една от аргументите за това би бил краят на сезонната работа.

Сачева не позволява, че съществени злоупотреби от страна на хората, на които се поставят обществени помощи. Тя не чака тези, които сега получават пари от бюрата по труда, по-късно автоматизирано да влязат в системата за обществено подкрепяне.

„ Социални помощи сега получават към 22 000 души, а помощи за безработица – към 110 000 ”, добави министърът.

Тя разяснява и тематиката за персоналните асистенти. „ В момента в България те са 28 000 души. Алармираме за следния риск: от 1 януари 660 000 души ще имат право на персонален помощник, което би коствало на страната 36 милиарда лв.. Не всички тези хора обаче имат потребност от асистенти. Истински нуждаещите се 35 000 – 40 000 души ”, изясни общественият министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР