Снимка Булфото, видео NOVA NEWS, Vbox7.comДокога ще продължи дистанционното обучение

...
Снимка Булфото, видео NOVA NEWS, Vbox7.comДокога ще продължи дистанционното обучение
Коментари Харесай

Обучението онлайн може да продължи до средата на април

Снимка Булфото, видео NOVA NEWS, Vbox7.com

Докога ще продължи отдалеченото образование на учениците? Този въпрос вълнува тях, родителите им и учителите.  Образователната система мина на онлайн режим . На този декор - сериозен скок на броя на децата под карантина.

В началото на месеца те са били към 5000, а за седмица са достигнали 8000, предава. Броят на учителите с ковид също пораства. Според заповедта,  на здравния министър отдалечената форма на образование ще остане в действие до 31 март в това число.

Малко по-късно обаче настава пролетната почивка за учениците. И по този начин на процедура те най-вероятно ще се върнат в класните стаи едвам в средата на април. Междувременно - детските градини и яслите също остават затворени . Изключение се прави само за децата  на родители, които работят в лечебни заведения и са на първа линия в битката с COVID-19.

За повторно в границите на няколко месеца 7-годишната Василена стартира да учи отдалечено. Основният проблем за Васи е в компютрите . Деца от трети клас мислят, че присъствената форма на образование е по-добрият вид. 

Класната им ръководителка се старае всекидневно да им изяснява за какво се постанова да учат от у дома.  Въпреки крайния период на ограниченията - 31 март, учители и шефове са сигурни, че връщането в клас ще се случи най-рано в средата на април.

„ На първи и втори април учениците би трябвало да са в неучебен развой поради обстановката, която е сега.  От друга позиция тогава би трябвало да бъдат готови всички стаи за изборите ”, изясни Диян Стаматов - шеф на 119-то учебно заведение.

Детските градини и яслите също остават затворени. В София има две заведения за деца на медицински служащи. Но искащите не са доста, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР