Снимка: БулфотоТрябва да се помисли за вдигането на пенсията за

...
Снимка: БулфотоТрябва да се помисли за вдигането на пенсията за
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Трябва да се помисли за вдигането на пенсията за старост

Снимка: Булфото

" Трябва да се намерения за повдигането на пенсията за напреднала възраст ". Това съобщи депутатът от " ИТН " Мика Зайкова.

До края на август ще бъде гласувана актуализацията на бюджета, разгласи депутатът от „ ИТН “ Мика Зайкова. По думите ѝ претекстовете на служебния кабинет да упорстват за такава са „ правилни, само че малко остарели “.

По време на вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност стана ясно, че няма консенсус сред политическите партии за финансовата рамка на страната.

„ Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, тъй като това, което предлага държавното управление, понижава с 10 лв. Бойковите пари за най-ниските пенсии (50-те лв. добавка – бел. ред.), което е парадокс. Евростат се съгласи, че минималната пенсия би трябвало да бъде към прага на беднотия, т.е. равна или малко по-висока. Ние сме бедна страна, само че ще се постараем. Пенсиите би трябвало да се актуализират “, съобщи депутатът, представена от БГНЕС.

Мика Зайкова акцентира още, че би трябвало да се намерения за повдигането на пенсията за напреднала възраст, както и нарастване с 10-20% на средствата в помощ на хората в неравностойно състояние.

Според нея поради високите цени на тока ще се стигне до по-висока инфлация, заради което трябват повече пари за пенсии и обществени помощи.

Зайкова разяснява, че в проектобюджета на служебния кабинет отсъства спомагателен запас за посрещане на мигрантска рецесия. Тя беше безапелационна, че е основно да не се стигне до избори 2 в 1.

„ Да не са две в едно, тъй като знаете ли какво ще стане – ще каже „ Сиела “, че не може да настрои машините за едното и за другото и ще дойдат тези, които получават едни пари да гласоподават с бюлетини, тъй като ще би трябвало да гласуваме с бюлетини “, добави Зайкова.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР