Снимка: БулфотоТрябва да се очаква увеличение на смъртността от COVID-19

...
Снимка: БулфотоТрябва да се очаква увеличение на смъртността от COVID-19
Коментари Харесай

Кантарджиев: Увеличава се смъртността от COVID-19, младите заразиха старите

Снимка: Булфото

" Трябва да се чака нарастване на смъртността от COVID-19 у нас. Преди месец в нашата страна боледуваха най-вече младежи, доста дребна част от тях попадаха в лечебни заведения и още по-малка част от тях имаха потребност от интензивни грижи ". Това показа шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев пред " Фокус ".

" В началото на юни, не беше изчакано още две седмици, с цел да бъдат потушени циркулиращите гърмежи в страната, а бяха инфектирани младежи основно на групови събития. Говоря за балове, нощни заведения, футболни надпревари с аудитория.

Лошото е това, което предполагахме и за което постоянно съм предупреждавал, че младежите ще заразят своите по-възрастни родители, баби и дядовци.

Сега и с помощта на обстоятелството, че заради известни условия бяха позволени гърмежи при по-възрастни хора, точно на това се дължи нуждата по-голяма част от заболелите да бъдат лекувани в лечебни заведения, а и една доста по-голяма част имат потребност от интензивни грижи``, изясни той.

Проф. Тодор Кантарджиев добави, че министерствотж на опазването на здравето прави каквото е допустимо за обезпечаване на най-хубавото лекуване и най-хубавата организация на ръководството на рецесията сега.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР