Снимка: БулфотоТова не е въстание, това е граждански протест. Властта

...
Снимка: БулфотоТова не е въстание, това е граждански протест. Властта
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Ако се влачим до пролетта, ГЕРБ ще изчезне като НДСВ

Снимка: Булфото

" Това не е въстание, това е цивилен митинг. Властта се е вкопчила и ще би трябвало още самообладание. " Това сподели пред БНР културният антрополог проф. Ивайло Дичев, написа OFFnews. От доста страни към този момент започнаха офанзивите към държавното управление, акцентира той.

„ Българска социалистическа партия – вътре в Народното събрание. Започнаха съществени рецензии откъм Европа. От друга страна – жителите на площада. От четвърта страна – работодателска организация една застанала на позицията на митинга. Започва от доста страни да тежи на господин Борисов. Полезният му ход е да обмисли метода, по който може да се реформира най-много правосъдната система и да приготви умерено, следено отдръпване от властта, тъй че да резервира своята партия. Защото в случай че по този начин се влачим по този начин до пролетта, ГЕРБ ще изчезне, както изчезна Национална движение „Симеон Втори". “

„ Очевидно има задължения господин Борисов към някакви бизнес кръгове. Чакат се нови милиарди от Европейския съюз за пандемията. Едва ли по този начин елементарно ще го пуснат да си отиде, преди да бъдат усвоени тези пари “, разяснява Дичев.

Борисов го притискат избрани задължения, само че има и чисто човешки, прочувствен миг – той не желае да си тръгне още веднъж авансово, желае да резервира достолепието си, посочи проф. Ивайло Дичев.

„ Той до неотдавна беше доста харесван и се надяваше, че ще приключи мандата си като воин. Май се канеше за президент да се кандидатира – такива клюки имаше. И внезапно – този поврат, този срив, цялостен, който аз мисля, че той не може да понесе, не може да го разбере още. “

„ Протестът към този момент съумя с това, че осветли метода, по който се ръководи тази страна. Тя не се ръководи от Борисов, тя се ръководи от някой различен. Не знаем кой е, желаеме да се покаже “, посоцчи още Ивайло Дичев.

„ Това е митинг на първо място на междинната класа в България, на бизнеса. Страшно доста дребни предприемачи има там, които се усещат притиснати от метода, по който се ръководи тази страна, тези случайни инспекции, тази партийност на всички равнища – нещо, което ни връща към времето на комунизма. “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР