Снимка БулфотоТествали сме около 3% от хората от началото на

...
Снимка БулфотоТествали сме около 3% от хората от началото на
Коментари Харесай

Михаил Константинов: 5% от българите са срещали вируса, как да четем статистиката

Снимка Булфото

" Тествали сме към 3% от хората от началото на пандемията от коронавирус. Броят на хората, които са срещнали вируса, е към 5%, колкото е и в Европа. " Това сподели пред Българска национална телевизия Михаил Константинов, съобщи actualno.com.

Има данна, която нараства – това е обшият брой на проучванията. Ние усилваме тестванията, усилваме инфектираните. Но процентът заразяемост остава същия. Коректното отношение към развиването на болестта е работата с относителни цифри – следете процентите. България по смъртност води в Европа към 5:1. На развитите страни им водим 10:1. България продължава да е един от отличниците на света. А най-големият първенец е Китай, той е 10 пъти по-добре от България. При индикатори на база глава от популацията. Броят на инфектираните може да зависи вероятно от броя на тестванията, само че броят на умрелите е този, който е. ", изясни той.

Интересна наклонност отрази професорът, която и вирусолози удостоверяват: " И у нас, и в Европа, общият брой на инфектираните пораства и то прекомерно бързо в последно време. Но броят на умрелите мощно понижава дневно. В Европа най-високата преди месец беше 5 000 дневно, в този момент е към 300, какво значи това – че все повече се заразяваме, само че по-малко умираме, т.е. свикнахме с вируса. "

Още за смъртността и статистиката:

Какъв е процентът на инфектираните от тестваните значимо е да се схванат данните – в случай че е имало 150 000 теста, от тях 120 000 са на разнообразни ЕГН, 30 000 са били повторени. Значи би трябвало да се счита. Освен това, инфектиран никога не значи болен. Смъртността измежду болните е висока, относително, само че в случай че единствено сте инфектиран – тя е ниска. Затова би трябвало да се внимава, разясни още той за това по какъв начин да следим и разчитаме индикаторите от статистиката за ковид.

Грешките в статистиката в началото при заработването на единния информативен портал и при започване на пандемията математикът изясни по този начин: " Това не е неточност в системата, а просто подаваните данни не са били задоволително добре тествани... Хората, които работят с единния информативен портал и системата, са наясно по какъв начин да работи. Сега системата създава толкоз точни данни, колкото са подадените ".

Константинов разясни, че в системата данни могат да вкарват единствено хора с електронен автограф, с който се разпознава всеки влезнал, само че самият електронен подпис  е доста добре предпазен. Практически 100% сигурен., сподели Константинов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР