Снимка: БулфотоСлучаят “Ало, Банов“ е пример как се бори корупцията

...
Снимка: БулфотоСлучаят “Ало, Банов“ е пример как се бори корупцията
Коментари Харесай

Елена Йончева: Ало, Банов е пример как се бори корупцията в България

Снимка: Булфото

„ Случаят “Ало, Банов “ е образец по какъв начин се бори корупцията в България “. Това съобщи пред БНР евродепутатът Елена Йончева в коментар за това по какъв начин Министерството на културата пропусна да апелира в период пред Върховния касационен съд решението по делото за забавеното строителство на Ларгото, написа Novini.bg.

„ Тези, които вземат участие в тези схеми, са покривани, а тези, които разкриват и дават публичност, са гонени, застрашени със съд или институциите просто вадят следващите „ бухалки “. Г-н Банов ме заплаши и персонално със съд. „ Ало, Банов “ демонстрира по какъв начин действа ръководещата система, системата на ГЕРБ, по какъв начин се печелят публични поръчки, по какъв начин се вършат сделки в ущърб на българските жители “, изрази мнението си Йончева.

Тя акцентира, че Министерството на културата освен няма да получи наказателна клауза от малко над 750 хиляди лв., само че и ще би трябвало да заплати и над 73 хиляди лв. разходи. „ Има адвокати, органи, прокуратура, които би трябвало да дадат пояснение. Това, което научаваме от последното известие, е, че фактически става дума най-вероятно за корупционна скица “, отбеляза Елена Йончева.

Тя подсети за записите, от които ставало ясно по какъв начин министър Банов дава указания да се подправят документи, с цел да не дължи компанията - реализатор наказателна клауза. " Внесохме сигнал в прокуратурата, в който са предоставени както автентичен запис, по този начин и ред документи ", сподели Йончева, само че акцентира, че отговор от прокуратурата няма.

Евродепутатът уточни, че и Българска социалистическа партия, и всички опозиционни партии би трябвало да бъдат поредни в разкриването на корупционни схеми. „ Един или няколко души не могат по никакъв метод да трансформират цялата тази среда “, добави тя и отхвърли да има напрежение сред нея и Корнелия Нинова по този въпрос.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР