Снимка: БулфотоСлед проведения КСНС и след двата неуспешни опита на

...
Снимка: БулфотоСлед проведения КСНС и след двата неуспешни опита на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Не трябва цената на политическата безотговорност да се плаща от обикновените граждани

Снимка: Булфото

„ След извършения КСНС и след двата несполучливи опита на Има Такъв Народ да образува държавно управление, ние считаме, че не би трябвало цената на политическата безнаказаност да се заплаща от елементарните жители. Ние виждаме три огромни риска – мигрантски, здравен и обществен. Има фрапантен растеж в цените на водата, тока, парното и главните артикули на пазара ”. Това съобщи съпредседателят на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова.

" В момента има три инструмента за решаването на проблемите – актуализацията на бюджета, секване и противопоставяне на натиска през границите и основаването на устойчиво държавно управление ", споделиха от партията по време на консултациите при президента  Румен Радев.

Тя акцентира, че през есента тези опасности могат да се трансфорат в огромни рецесии, а политическите сили нямат право да демонстрират безгрижие и дебелоглав по тези въпроси. „ Държавата не би трябвало да се вкарва в предизборна акция. Виждаме три инструмента за решаването на проблемите – актуализацията на бюджета, секване и противопоставяне на натиска през границите и основаването на устойчиво държавно управление ”, изясни Манолова. 

От своя страна президентът Румен Радев още веднъж напомни, че България е изправена пред серия от рецесии и е нужно държавническо, отговорно отношение. „ Когато приказваме за тези неща в Народното събрание няма малобройни и многочислени партии, има партии с ясни цивилен позиции. Така че нищо, че сте най-малобройната партия в този парламент, вашата позиция е извънредно значима. Аз се надявам, че вие като коалиция, която интензивно комуникира и с другите партии, може да ни ориентирате на какъв стадий съгласно вас и с какви шансове е съставянето на постоянен кабинет и по какъв начин вие виждате допустима формула това да се случи “, добави Румен Радев.

Днес е вторият ден от спомагателните политически консултациите на президента за сформиране на държавно управление, откакто първият мандат на „ ИТН " (ИТН) не съумя да се осъществя. Срещата с " Изправи се БГ! Ние идваме! " бе последната в програмата.

Преди тях, президентът се срещна с Движение за права и свободи, където се размениха много остри реплики, подбудени от проблема с поданството на служебния стопански министър Кирил Петков. От придвижването оповестиха, че няма да дадат безусловна и непотърсена поддръжка.

По-рано от „ Демократична България " предизвестиха, че всички партии би трябвало да осъзнаят отговорността си и да излъчат ръководство, което да преведе страната най-малко през зимните месеци.

Вчера Румен Радев организира срещи с Има Такъв Народ, ГЕРБ-СДС и " Българска социалистическа партия за България ". По време на диалозите с президента първите три политически сили потвърдиха позициите си и оповестиха подготвеност за нови избори.

От " ИТН " (ИТН) изрично отхвърлят да поддържат кабинет с третия мандат, а ГЕРБ оповестиха, че чакат връчването на втория мандат и заявиха, че ще го върнат незабавно.

Българска социалистическа партия пък дадоха обещание, че в случай че получат третия мандат, ще създадат опит за държавно управление и ще проведат диалози с всички парламентарно показани политически сили без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР