Снимка БулфотоПолучих искането за среща с кмета на Малко Търново,

...
Снимка БулфотоПолучих искането за среща с кмета на Малко Търново,
Коментари Харесай

Вътрешният министър готов да дойде в Малко Търново, за да обясни на хората за бежанския център

Снимка Булфото

„ Получих настояването за среща с кмета на Малко Търново, естествено такава ще бъде направена, ще бъде обяснено освен там, само че и на всички локални поданици какво се цели. В момента, когато можем да кажем, че  миграционният напън е дребен, ние би трябвало да се готвим за възможни рецесии “, съобщи министър Младен Маринов по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос на народните представители от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Саватева за настоящото положение на интергираната система на наблюдаване и защита по границата и изразходването на европейската помощ от 160 млн. евро, получена през 2016 година, съобщи флагман.бг.

``
реклама

Депутатите обявиха, че от време на време насочат въпроси за обстановката по южната граница, защото картината е динамична, постоянно се появяват подправени вести и дезинформации, които  объркват и тревожат хората.

„ Целта ни е там да бъде готова инфраструктура за деяние при възможна рецесия, с оглед да не се допусне свободно придвижване на незаконни мигранти в страната ”, бе безапелационен министър Маринов. 

Той акцентира, че на този стадий миграционният напън по границата ни с Турция и Гърция е в границите на естественото и страната се оправя с този проблем.

„ Следим съществено обстановката в Гърция, защото цифрите демонстрират, че по-сериозният проблем е там. Където няма построено  възпиращо оборудване, защитата се прави на база на физически и механически надзор. Естествено ние сме усилили постовете, изпратили сме в допълнение техника: термовизионни камери, уреди за нощно виждане, преносими патрули, тъй че на този стадий бързо прихващаме опитите и положителната  комуникация и с гръцките управляващи довежда до това мигранти да не минават нелегално  на наша територия “, изясни министърът. 

Той даде подробни данни за интегрираната система за наблюдаване по границата. 
Към момента се извършва  третата фаза за уголемение на интегрираната система за наблюдаване със средства от Фонд „ Вътрешна сигурност “, като след завършването му ще бъде обезпечено наблюдаване на нови 59 км от държавната граница. Допълнително ще бъдат интегрирани нови стационарни постове за техническо наблюдаване.

Министър Младенов съобщи още, че в регионите, непокрити от Интегрираната система се употребяват мобилни системи за наблюдаване, правят се полети с хеликоптери на Специализирания отряд за въздушно наблюдаване към Главна дирекция „ Гранична полиция “, излъчват се гранични полицейски дежурства, обезпечени с ръчни термовизионни камери, портативни системи за наблюдаване и принадлежности за нощно виждане.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР