Снимка БулфотоОттеглянето на Валери Симеонов е едно очаквано и добро

...
Снимка БулфотоОттеглянето на Валери Симеонов е едно очаквано и добро
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Оставката на Симеонов е очаквано и добро решение

Снимка Булфото

„ Оттеглянето на Валери Симеонов е едно предстоящо и положително решение, което да разреши да продължи работата по законодателството за децата с увреждания, тъй като това е най-важното. Майките, всички близки чакат час по-скоро да се одобряват измененията в законите, тъй че да разрешат и грижата за децата, и техният живот да бъдат облекчени. Вече има заложени средства в бюджета, тъй че в действителност мисля, че нямаше смисъл всичко това да се забавя ”. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която е зам.-председател на партия ГЕРБ, в студиото на „ Събуди се ” по Нова тв.

На въпрос дали оставката на вицепремиера е закъсняла, Фандъкова отговори: „ Нагнети се напрежение, несъмнено, по-рано трябваше да се получи извинението - вероятно това щеше да даде повече успокоение, както на участниците в процеса, по този начин също на законодателите. Всички, които участваха, мисля, че бяха наранени ”.

Фандъкова сподели още, че огромният въпрос е за средата, приемането на хората с увреждания, интеграцията на тези деца в детските градини и учебните заведения и „ тук ролята на медиите е огромна, тъй като ние би трябвало да се научим да живеем дружно с взаимно почитание и помощ към хората, които имат потребност ”.

Във връзка с упованието оставката на Валери Симеонов да тушира публичното и политическото напрежение кметът съобщи, че се надява да се успокои обстановката, само че не би трябвало да забравяме, че обстановката е предизборна.

" Доста политически сили се възползват от всяко неодобрение и напрежение. Лично моето схващане постоянно е било, че политиците, без значение на каква позиция са в дадения миг, би трябвало да търсят решения, а не да се състезават по говорене ”, каза Фандъкова. 

Столичният кмет предизвести, че за неделя в София са декларирани 4 митинга, в това число за хора, които са декларирали, че ще дойдат от провинцията с коли.

„ Да, несъмнено, че всеки има право да изрази своята позиция, само че дано не забравяме, че всичко това затруднява и придвижването в града и би трябвало някак си да намерим салдото за това ”, каза Йорданка Фандъкова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР