Снимка: БулфотоОпитваме се да покриваме минимумите в учебните програми. 89

...
Снимка: БулфотоОпитваме се да покриваме минимумите в учебните програми. 89
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Близо 90% са се включили в дистанционното обучение, другите нямат и книги

Снимка: Булфото

" Опитваме се да покриваме минимумите в образователните стратегии. 89 % близо 90 % са се присъединили в отдалеченото образование. Останалите 11 % са деца, които нямат таблети и няма електронни устройства, няма книги и отношение към образованието ". Това сподели в предаването  " Беновска пита " по Канал 3 министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

" 2/3 е нещо смесено, интернет и носене на материали у дома. Електронното образование ще бъде приравнено, една част от практиките могат да се случат у дома, да вземем за пример готвят. Други изискват особено съоръжение. Възможно е да има малко удължение, само че то ще бъде диференцирано. 1-2 седмици най-после ще се вземат присъствено ", изясни той, написа Novini.bg.

" След 12 клас ще се вземе в съгласие решение да се отсрочат акциите. След 7 клас по същия метод, само че няма по какъв начин да бъдат анулирани. Тази година всичките ни проекти за пролетта се объркаха, през лятото се надяваме да се възвърне естествения живот. Висшите учебни заведения ще се съобразят ", сподели още Вълчев.

" Ще има опция за онлайн кандидатстване и изпити. Проблемът е, че някои компетентност доста мъчно се организира образование онлайн, най-много медицинските специалности. Педагогическия личен състав е в заплатен отпуск, най-много в детските градини и учителите по физическо. Някои от родителите са в насилствен отпуск, има към този момент понижение на Брутният вътрешен продукт. Обмисляме учебните заведения да предложат летни занимания, които в този момент не могат да бъдат препоръчани ", разяснява министърът.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР