Снимка: БулфотоОбединени патриоти“ са потъващ кораб, тъй като подкрепата за

...
Снимка: БулфотоОбединени патриоти“ са потъващ кораб, тъй като подкрепата за
Коментари Харесай

Политолог: „Обединени патриоти“ са потъващ кораб

Снимка: Булфото

„ Обединени патриоти “ са потъващ транспортен съд, защото поддръжката за тях се срутва. В момента тя е към 4.5%.

Това съобщи политологът Петър Чолаков за БНР.

Специалистът изрази мнение, че едната версия за разцеплението измежду патриотите са идните евроизбори, написа novini.bg.

„ Г-н Сидеров в съответния случай в действителност се вживява в ролята на доктор Франкенщайн, който прави опити с мъртви тела. Харизмата на Бареков от дълго време се загуби. Сидеров сега се пробва да плаши съдружните си сътрудници с подобен различен планове вероятно с Бареков. Мисля, че това е доста слаб залог. Най-добрият вид за „ Обединени патриоти “ е те да се явят дружно на европейските избори. Тези разногласия и несъгласия са за това всеки да си вдигне цената и да извоюва най-хубавата преговорна позиция за себе си “, изясни Чолаков.

По думите му в огромна част от свадите измежду патриотите става дума за повърхностни разпри.

„ Обединява ги оставането във властта “, безапелационен бе политологът, като добави, че в случай че се разделят, политическото им бъдеще е нестабилно. Именно по тази причина Чолаков не чака да се стигне до разпад на „ Малката коалиция “.

Политологът разяснява още реакцията на премиера Бойко Борисов след жестокото ликвидиране на водещата Виктория Маринова в Русе.

„ Интерпретациите, които последваха след убийството, бяха, че става дума за политическо ликвидиране. Нещо, което обаче най-малко досега не се е удостоверява от обстоятелствата. При всяко състояние тези тълкования бяха манипулативни и прекомерно прибързани. В Германия интерпретациите са в една посока, а точно, че става дума за политическо ликвидиране. Щетата към този момент е нанесена и каквито и да е извинения да идват от ЕНП и от Брюксел, в съзнанието на елементарния европеец България остава и ще бъде една от страните, в които се правят политически убийства. Дали тези извинения могат да се употребяват като политически актив от страна на Борисов и България – мощно се колебая. Това надали ще има някакъв резултат върху връзките. Диалогът е възобновен “, изясни още специалистът.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР