Снимка БулфотоНикой няма да бъде ощетен. Така социалният министър Бисер

...
Снимка БулфотоНикой няма да бъде ощетен. Така социалният министър Бисер
Коментари Харесай

Социалният министър разкри ще има ли ощетени финансово пенсионери

Снимка Булфото

„ Никой няма да бъде ощетен ”. Така общественият министър Бисер Петков отговори на въпрос за новата формула за пенсиониране, представен от БГНЕС. 

„ Това, което вършим, са планове със съдействието на Национален осигурителен институт и подготовка на съответни текстове за изменение в Кодекса. Говоря за преходна наредба, с която да се даде правна опция на лицата при пенсиониране и пресмятане на самостоятелния им коефициент да изберат да вземат участие и интервалите, които с измененията беше решено да отпаднат. Тоест, в случай че бъде подкрепена такава смяна, в бъдеще хората ще имат опция, при заявяване за разпределяне на пенсия, да изискат тя им да бъде изчислена и по остарялата методика, която беше настояща до края на 2018 година ”, уточни министърът.

Той изясни, че все още могат да бъдат оценени резултатите в границите на средносрочната бюджетна прогноза. „ Знаете, че планирането върви в този интервал и по тази причина предлагането, което ще бъде направено, е тази опция. Тя е преходна наредба и би трябвало да бъде за избран период, да бъде годна до началото на 2023 година, т.е. интервал за 4 години напред ”, уточни Петков.

Той добави, че хората, които към този момент са подали заявление или са получили пенсия съгласно новите калкулации, ще имат 6 месеца, с цел да изискат преизчисляването й по остарялата формула.

„ Още един път прецизираме, че смяната няма никакво отношение към актуалните пенсионери. Тоест в бъдеще множеството хора ще бъдат удобно наранени от промените в пенсионната формула, а за друга част от тях те ще бъдат неутрални, в смисъл, че ще могат да се пенсионират по досегашния ред ”, сподели още министърът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР