снимка БулфотоНе е редно да се говори, че Пеевски си

...
снимка БулфотоНе е редно да се говори, че Пеевски си
Коментари Харесай

Владислав Панев: Пеевски няма министри. Има премиер

снимка Булфото

„ Не е редно да се приказва, че Пеевски си имал 3-а министри. Няма министри на Пеевски. Има министър-председател на Пеевски. Борисов си приказва директно с него. Министрите би трябвало да са задоволително доверени лица и на Борисов, и на Пеевски, с цел да е ясно, че ще извършват нарежданията. “

Това съобщи Владислав Панев, столичен общински консултант от „ Демократична България “ и съпредседател на „ Зелено придвижване “, в изявление за самостоятелното предаване „ По острието с Калоян Константинов “.

„ Кой би желал да стане министър в държавното управление на ГЕРБ и патриотите? Виждате какво се случва с някогашните им министри – Дянков и Трайков бяха оправдани на 1-а инстанция, тъй като съдът потвърди, че обвиняванията на прокуратурата не са закононарушения. Ненчев беше съден, Даниел Митов беше съден. Кой ли не беше! Защо ти е на теб да ставаш министър в държавното управление на Борисов, в случай че възможностите след това да те съдят по измислени каузи са доста огромни? Другото е, че Борисов не търси експертиза, а смирение.

Ето, примерно новият министър на стопанската система Лъчезар Борисов. Той към момента е ръководител на надзорния съвет на Българската банка за развиване, която последните години отпуска заеми на Пеевски и на Вълка. Преди няколко месеца като част от избавителния пакет за ковид – отпусна 75 милиона лв. на колекторска компания с 2000 лева капитал. Преди няколко седмици купи акции на Първа капиталова банка на двойна цена “, добави Панев.

Според него, манталитетът на ръководещите просто е подобен – да разделят българите на богоизбрани, в тази ситуация тяхна благосклонност, и на жители, които да слугуват. Именно това е в основата на митингите против властта: „ Борбата е за самостоятелност и независимост на обособените жители против привилегиите на властта. “

Той уточни, че Демократична България от месеци предизвестява за изключителната заплаха, която Гешев съставлява за правовата страна, само че никой не обърнал внимание, до момента в който не станало прекомерно късно. Сега той към този момент способствал за „ завладяване на бизнеси, на цели браншове “, за сриване на репутации.

„ Живеем в някаква измислена приказка. Прокуратурата упреква някого и изнася информация за негови каузи, които не са закононарушение. Тя играе ролята на честен съдник ли? Като в Иран? Защо си със кърпа, за какво си без кърпа “, запит реторично зеленият политик.

Панев обаче е окуражен, че България след 10 години ще е напълно друга страна и то в позитивния смисъл. За него основното е хората да гласоподават на изборите за партия, друга от статуквото. Това ще отслаби въздействието на следения избор, който е 10-15% обичайно. Затова властта не желае да вкарва електронно гласоподаване и да подрива вярата на гласоподавателите, че могат да трансформират нещо с гласоподаване – с цел да спрат допустимо най-вече българи да пуснат своя избор, изключително тези в чужбина. Затова и електронното гласоподаване се бави към този момент толкоз време.
Колкото до опцията Демократична България да се коалира в идващото държавно управление с партиите на Трифонов, Манолова, Цветанов, Движение за права и свободи или ГЕРБ, ръководен от Борисов - Панев е песимистичен, че сходно нещо ще се случи:

„ Възможно е да се коалираме към правила. С партии за самата цел ръководство – не бихме. Нашата цел в Народното събрание е да променим България. Движение за права и свободи преди 2 седмици беше единствената партия, която гласоподава против АЕЦ „ Белене “. Защо да не гласуваме дружно с тях тъкмо по този въпрос в случай, че „ Белене “ е кражбата на века? Когато става въпрос за ръководеща коалиция обаче, тогава става дума за друго. Честно казано, не виждам по какъв начин Демократична България ще е част от ръководеща коалиция в идващия парламент. Което обаче не значи, че няма да сме там, с цел да променим България към по-добро. “

Той отхвърли изказванието, че Демократична България се показва разединена пред обществото, а всяка от партиите в нея води лична политическа акция. Вътрешно те нямат съществени различия и разриви. Не вижда проблем и в това, че „ Демократична България “ сплотява партии с леви и десни уклони:

„ Ляво и дясно са понятия от предишното. Виждаме какво прави властта през последните месеци – държавни бензиностанции, изтегляне на заеми, ББР раздава пари на околните си компании, национализация. ГЕРБ, която се води за дясна партия, за последните 10 години не е понижила нито един налог. Българска социалистическа партия пък вкара плоският налог. Какво е дясно и какво е ляво в България изобщо? “

Съпредседателят на „ Зелено придвижване “ е уверен, че Демократична България ще влезе в идващия парламент, само че изясни досегашните слаби резултатите на партиите от блока с това, че за тях гласоподават най-вече „ по-младите, по-високо образованите и с по-високите приходи хора “, както и тези, живеещите зад граница. Панев обаче изрично отхвърли догатката на водещия, че останалата част от българите, които не гласоподават за тях, са елементарни и необразовани.

„ Населението у нас е по-възрастно, а то по принцип гласоподава по-традиционно и за партии, които не оферират смяна. В никакъв случай не споделям, че българското население е просто или нещо сходно. Напротив, ние имаме страховит човешки капацитет, който ще осъществяваме в идващите години. “

Общинският консултант и предприемач разяснява и договарянията за бюджета на Европейски Съюз през идващите години, като разграничи двата воюващи лагера: Пестеливата 5-а, водена от Холандия, и Приятелите на кражбата, измежду които са България, Унгария и Полша, които упорстват за повече грантове и по-малко заеми, с цел да могат повече да крадат, без да връщат.

По отношение на концепцията върховенството на закона да е обвързано с евросубсидиите договарянията към момента се водят:

„ Говори се за компромис: страни, в които живее 45% от популацията на Европейски Съюз – да могат да стопират парите за всяка обособена страна. Това са Пестеливата 5-а плюс Германия и Франция, двата огромни гаранта на Европейски Съюз. Ако има консенсус сред тези 7 страни, да могат да се стопират парите за „ неприятните “ членки, които крадат, а демокрацията е залиняла. Това би било крачка напред към малко по-ефективното асимилиране на еврофондовете. Макар че смяната в България и другаде няма да се случи посредством еврофондове, а посредством по-ефективна работа на бизнеса и държавното управление. Подобен жанр поощрения скапват икономическата среда. Правителството по този метод има властта да определя бизнес шампионите, да купува медии. Не е инцидентно, че след влизането на Източна Европа в Европейски Съюз започнаха да се зараждат властническите режими в България, Словакия, Унгария, Полша, в Словения има опити. “

Панев посочи Зелената договорка като голям късмет за България, която може да се възползва, с цел да трансформира умиращия си бизнес с въглища в процъфтяваща възобновима сила. Конкретно той предложи Топлоелектрическа централа „ Марица-изток “ да бъде превърната в „ зеленото индустриално сърце на България “, като се употребява за изграждане на слънчеви паркове и огромни зелени промишлености. Тя се намира на основно звено сред София, Истанбул, до автомагистрала и ЖП линия, както и с доста комфортна за прилагане земя. За страдание, със зелената промяна у нас са се заели ТЕЦ-овете на Ковачки, синдикатите и държавното управление, които желаят да усвоят и прахосат милиардите вложения за зелен преход.

В този ред на мисли, политикът не се радва, че България е получила повече евро от бюджета на Европейски Съюз за идващите години, защото това значи, че продължаваме да сме най-бедните и ножицата на приходите сред нас и предпоследните по беднотия в Съюза пораства.

Панев е безапелационен, че стопанската система на Европейски Съюз може да е конкурентноспособна по отношение на Азия и – в напълно скоро бъдеще – Африка единствено в случай че либерализира стопанската система си и се спре с несъразмерните си регулации.

„ Всеки, който отиде в Брюксел, стартира да постанова регулации, с цел да могат да се отчетат след няколко години пред гласоподавателите си какво са свършили. Ние държим Африка бедна сега, като подтикваме лодките с мигранти към Европа. Чрез своите аграрни дотации вършим цената на европейските аграрни артикули доста евтина и африканците не могат да се конкурират с нас. Тяхната продукция просто не може да се изнася, а тя не е толкоз неприятна. Когато не могат да изнасят артикули – изнасят хора. Китай към този момент превзема Африка – строи ЖП линии, индустриални комплекси, какво ли не. Европа изостава. За страдание, с това Китай изнася и своят политически режим. Китайците са малко като роботи – и с помощта на комунистическата партия там. В Европа и Съединени американски щати сме доста по-свободни като хора, не желая да мислим единствено за работа, а Големият брат да ни следи по телефона къде се намираме.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР