снимка БулфотоНе допусках, че г-н Борисов ще подаде оставка. Виждам

...
снимка БулфотоНе допусках, че г-н Борисов ще подаде оставка. Виждам
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Готвим се за предсрочни избори

снимка Булфото

" Не допусках, че господин Борисов ще подаде оставка. Виждам упоритостта им да изкарат мандата си до дъно. Ние се готвим за предварителни избори. Позицията ни е непроменена - желаеме оставката на кабинета и предварителни избори ". Това съобщи пред БНР лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя изрече съмнение, че статусите на премиера Бойко Борисов във Фейсбук целят да печелят време и да успокоят напрежението по улиците.

" Оставането им на власт с всеки ден е пагубно за България ", уточни Нинова. В предаването " 12+4 " тя съобщи, че Българска социалистическа партия не взе участие в заприказва или подмолни сделки. 

Нинова беше безапелационна, че едвам след изборите ще се вземе решение с кого да се влиза в коалиция.

" Като отидем на избори, всеки ще си показа стратегиите и тогава ще се реши ". По думите на Корнелия Нинова това държавно управление е делегитимирано и единственият излаз от обстановката са предварителни избори.

Нинова уточни, че към момента няма отговор от председателката на Народното събрание Цвета Караянчева на настояването на социалистите за изключително съвещание на Народното събрание, само че по неофициална информация ще се свика съвещание в четвъртък - 13-и август, когато е крайният период по закон. 

Мнението на социалистите е, че ръководещите доста закъсняват с ограниченията против икономическата рецесия, провокирана от пандемията от COVID-19: " Няма никаква тактика на държавното управление и болшинството - потушават напрежението на парче, когато някой отрасъл се надигне. Това наесен ще се усети доста. Оставайки на власт, задълбочават рецесията ", съобщи Нинова и разяснява, че в случай че аргументът им за оставане на власт е, с цел да дадат решения на рецесията, то дано да дават тези решения, което не се случва.

Лидерската борба в Българска социалистическа партия

" Разбирам, че има опозиция против директния избор на ръководител на Българска социалистическа партия. Намирам това за част от задкулисието в политиката, против което се боря към този момент четири години. Някои хора не желаят тази смяна, а желаят да си запазят лостовете на въздействие в партията ", съобщи Нинова. Според нея става дума и за персонална борба против нея, а не против водените политики.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР